Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

23 iun. 2021, 13:55
Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles la reuniunea Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 24-25 iunie 2021, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migrației, relațiile externe ale UE, în special relația cu Turcia, în contextul situației din Mediterana de Est, și relația cu Federația Rusă, potrivit Preşedinţiei.

Citeşte şi: Senatul a respins solicitarea lui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind educaţia sexuală în şcoli

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum și progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital.

Totodată, în marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizației. Agenda de discuții va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea și redresarea globală post COVID-19.

Citeşte şi: Klaus Iohannis anunță schimbarea strategiei de apărare după summitul NATO: „Trebuie să ne adaptăm”


loading...