Klaus Iohannis: PNL e într-o situaţie foarte complicată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, urmare a inculpării lui Vasile Blaga, că PNL este într-o ”situaţia foarte complicată”, el exprimându-şi speranţa că liberalii vor găsi soluţia de a transforma această criză într-o oportunitate.

29 sept. 2016, 07:09
Klaus Iohannis: PNL e într-o situaţie foarte complicată

Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea„, a declarat Iohannis.

El a spus că speră ca PNL să găsească o soluţie care „să transforme această criză într-o oportunitate şi să se mişte suficient de repede şi de bine nu numai pentru a ieşi din această criză, ci şi pentru a ieşi întărit”.

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.