KLAUS IOHANNIS, răspuns-inedit: Prima Doamnă există. Este soţia mea, Carmen VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, din nou despre soţia sa, Carmen, şi despre instituţia Primei Doamne în România. 

RomaniaTV.net
18 mai 2015, 15:00
KLAUS IOHANNIS, răspuns-inedit: Prima Doamnă există. Este soţia mea, Carmen VIDEO

Klaus Iohannis a reluat ideea că el nu crede că România este pregătită pentru instituţia Primei Doamne.

„Eu in continuare cred ca Romania nu este pregatita pentru o institutie a Primei Doamne.

Prima Doamnă există, este soţia mea, Carmen. Dar nu cred ca trebuie institutionalizata aceasta chestiune„, a spus Iohannis. 

CITEŞTE ŞI CARMEN IOHANNIS, pentru prima dată în sondaje. Ce părere au românii despre soţia preşedintelui

Klaus Iohannis vorbeşte şi în noua sa carte, „Primul pas”, despre rolul Primei Doamne. 

Cred că este prima dată, după mulţi ani, când publicul pare să aibă aşteptări de la Prima Doamnă; acest lucru este, probabil, o consecinţă a deschiderii cu care am fost ales, dar i se datorează şi felului de a fi al soţiei mele. Nici evoluţia societăţii româneşti nu trebuie exclusă când discutăm despre acest subiect”, scrie Iohannis.

El afirmă că”simpatia cu care este primită Carmen peste tot pe unde mergem îi încurajează şi îi bucură nespus pe amândoi.

„Nu cred că Prima Doamnă trebuie să fie o anexă a preşedintelui, nici nu cred că îl poate înlocui pe acesta. Soţia mea poate să mă susţină însă în toate demersurile mele, să contribuie la o mai bună receptare a ideilor pe care le îmbrăţişăm, să creeze o legătură mai strânsă cu anumite segmente ale societăţii şi, de ce nu, să se implice, de exemplu, în diverse campanii educaţionale sau în sprijinirea tinerelor talente„, consideră preşedintele.