Klaus Iohannis, prima reacţie după ce două rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei: „România este în deplină solidaritate cu Polonia. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri”

Preşedintele României Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după ce informaţia că două rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei, stat membru NATO, a fost confirmată.

15 nov. 2022, 22:55
Klaus Iohannis, prima reacţie după ce două rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei: „România este în deplină solidaritate cu Polonia. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri”

Două rachete ruseşti au căzut în orașul polonez Przewodów, de pe partea poloneză a graniței cu Ucraina. Acestea au lovit uscătoarele de cereale şi conform primelor informaţii doi cetățeni polonezi au murit în timpul atacului.

Klaus Iohannis a transmis pe Twitter un prim mesaj în care şi-a exprimat solidaritatea cu aliatul polonez şi a asigurat că autorităţile române sunt deja în contact cu aliaţii militari.

„România este în deplină solidaritate cu prietenul și aliatul nostru Polonia în urma informațiilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. #SuntemNATO”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Polonia, lovită de rachete ruseşti. Sunt doi morţi şi răniţi, primele imagini. Reuniune CSAT, se aşteaptă reacţia NATO

Guvernul României, după ATACUL Rusiei asupra unei țări NATO: „Suntem pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”
„Guvernul României, prin ministerele și instituțiile de linie, este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei. Suntem alături de aliații și prietenii poloni și pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”, au transmis reprezentanții Guvernului.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, după ce rachetele ruseşti au lovit Polonia: „Este foarte grav, e atacat un stat membru NATO”

Oficialii Executivului au transmis susţinerea pentru Polonia.  ”Suntem alături de aliaţii şi prietenii poloni şi  pregătiţi să procedăm în funcţie de evoluţia situaţiei”, a mai transmis Guvernul.

Ministerul Apărării a transmis, marţi seară, că monitorizează situaţia din Polonia, fiind în contact permanent cu autorităţile poloneze. Ministrul Anghel Tîlvăr a transmis omologului polonez sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.

„Ministerul Apărării Naţionale monitorizează, prin mecanismele de cooperare şi consultare la nivel aliat şi în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naţionale din Polonia, incidentul din proximitatea graniţei polono-ucrainene, în urma căruia doi cetăţeni polonezi şi-au pierdut viaţa”, a transmis, marţi seară, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.