Klaus Iohannis, primul interviu televizat ca preşedinte. Vezi de ce a refuzat biroul lui Traian Băsescu

Crăciun relaxant pentru preşedintele Klaus Iohannis. Şeful Statului a dat primul interviu televizat, în calitate de preşedinte. A mers în a treia zi de Crăciun la un post local din Sibiu, unde a participat la o emisiune. Imediat după, şeful statului a fugit la tenis, sportul pe care îl iubeşte atât de mult, încât îl practică zilnic.

27 dec. 2014, 17:28
Klaus Iohannis, primul interviu televizat ca preşedinte. Vezi de ce a refuzat biroul lui Traian Băsescu

Președintele României, Klaus Iohannis, a explicat de ce nu a vrut biroul în care a lucrat Traian Băsescu şi a ales biroul în care a lucrat Ion Iliescu.

„Biroul care a fost folosit de predecesorul meu este un birou care pur și simplu mi s-a părut prea întunecat şi atunci am vizitat biroul de deasupra, unde au avut biroul alți doi președinți, și mi s-a părut mai potrivit pentru stilul meu. Biroul este mobilat, poate să funcționeze și cinci ani, și zece ani fără nicio problemă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis pentru Turnul Sfatului TV.

Vezi şi: Klaus Iohannis, PRIMA ÎNTÂLNIRE oficială cu Angel Merkel

Klaus Iohannis face primul gest politic cu urmări imediate. Surse politice, citate de România TV, spun că şi-a gândit deja strategia privind bugetul de stat de 2015, contestat chiar de liberali.

Iohannis ar fi avut deja o şedinţă cu consilierul său de specialitate pentru a stabili cum va gestiona problema bugetului pentru anul viitor. Preşedintele intenţionează să promulge rapid bugetul, dacă acesta va fi declarat constituţional de CCR, după analizarea contestaţiei depuse de PNL.

În caz contrar, Klaus Iohannis ia în calcul să promulge doar bugetul asigurărilor sociale, cel care prevede măriri de pensii şi indemnizaţii şi care nu a fost contestat la CCR.

Bugetul de stat pentru 2015 şi bugetul asigurărilor sociale pentru 2015 a fost votat în Parlament pe 21 decembrie, însă bugetul de stat a fost contestat de PNL la Curtea Constituţională, pe motiv că nu a fost amendat aşa cum ar fi dorit opoziţia.

CCR va lua în discuţie sesizarea celor de la PNL luni, 29 decembrie.

Premierul Victor Ponta şi alţi miniştri din Guvern au avertizat că dacă bugetul de stat nu va fi promulgat înainte de 1 ianuarie se va produce un blocaj, măsurile economice şi sociale prevăzute în buget urmând să nu poată fi aplicate.


loading...