Klaus Iohannis: Problemele din sănătate nu se rezolvă printr-o demisie

Klaus Iohannis spune că problemele "profunde" ale sistemului de sănătate nu se rezolvă printr-o demisie. Preşedintele crede că e mai urgent să se ia măsuri pentru a proteja viaţa oamenilor care se tratează în spitalele din țară.

09 mai 2016, 13:39
Klaus Iohannis: Problemele din sănătate nu se rezolvă printr-o demisie

Kaus Iohannis a precizat că se consultă în permanenţă cu premierul Dacian Cioloş pe tema scandalului din sănătate.

„Corupția și prosperitatea nu au loc împreună. Iar prosperitatea fără sănătate nu există. Suntem într-un moment de criză majoră pentru sistemul sanitar cu implicații serioase asupra vieții românilor. Problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin măsuri punctuale, ci reclamă soluții durabile, cu efecte concrete și un plan pe termen lung. Avem obligația să identificăm rapid mijloace pentru a proteja oamenii care se tratează în spitalele din țară. Sunt în permanentă comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect”, a declarat Iohannis, la recepția de la Cotroceni de Ziua Europei.

Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătăţii, şi-a prezentat luni demisia din funcţie. Primul-ministru Dacian Cioloş a acceptat demisia şi a preluat interimatul.

Citeşte şi: Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătăţii, a demisionat. Dacian Cioloş a preluat interimatul


loading...