Klaus Iohannis, promisiune pentru fermierii români: „Obiectivul nostru este de a identifica măsuri care să funcționeze. Cred că vom găsi soluții”

Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles, le-a transmis un mesaj fermierilor români și le-a promis că va găsi soluții pentru ei.

21 mart. 2024, 13:37
Klaus Iohannis, promisiune pentru fermierii români: „Obiectivul nostru este de a identifica măsuri care să funcționeze. Cred că vom găsi soluții”

Klaus Iohannis spune că obiectivul său e să găsească soluții pentru fermieri care să funcționeze pe termen scurt și pe termen lung.

„Obiectivul nostru este de a identifica măsuri care să funcționeze pe termen scurt, dar și măsuri care să asigure un răspuns eficient pe termen mai lung, termen mediu și chiar foarte lung. Vom discuta aceste chestiuni și cred că vom găsi soluții bune”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Citește și Un nou spital în București în care să funcționeze Institutul Fundeni, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Ciolacu: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

Iohannis: „România este hotărâtă să-şi dezvolte programul de energie nucleară”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Summitul Energiei Nucleare de la Bruxelles, că România este hotărâtă să-şi dezvolte programul de energie nucleară prin sporirea capacităţii de producţie la scară largă şi prin implementarea tehnologiei inovatoare a Reactoarelor Modulare Mici, în colaborare cu Statele Unite ale Americii şi alţi parteneri cheie şi să devină un lider regional în operarea şi implementarea energiei nucleare.

”Permiteţi-mi să încep prin a mulţumi gazdelor noastre, Prim-ministrul De Croo şi Directorul General Grossi, pentru organizarea unui summit care subliniază urgenţa acţiunii climatice şi importanţa energiei nucleare în tranziţia energetică globală. Acest summit are o semnificaţie profundă, fiind organizat ca urmare a includerii emblematice a energiei nucleare în Evaluarea Globală la COP28 în Dubai”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în discurs.

Citește și Investiție uriașă în cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera. Marcel Ciolacu: „Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti”

Şeful statului a arătat că schimbările climatice reprezintă o provocare globală care necesită acţiune coordonată şi măsuri ambiţioase.

”Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică joacă un rol crucial în facilitarea cooperării în vederea creşterii dezvoltării noastre sociale şi economice. Cooperarea României cu Agenţia va continua în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai durabil şi mai sigur din punct de vedere energetic”, a precizat preşedintele.