Un nou spital în București în care să funcționeze Institutul Fundeni, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Ciolacu: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

Premierul Ciolacu a anunțat construirea unui nou spital în București, în care va funcționa Institutul Clinic Fundeni. Noua clădire va necesita o investiție de peste 500 de milioane de euro.

21 mart. 2024, 13:16
Un nou spital în București în care să funcționeze Institutul Fundeni, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Ciolacu: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

Noua clădire va necesita o investiție de peste 500 de milioane de euro și va avea un termen de execuție de 36 de luni, a mai anunțat Marcel Ciolacu.

Citește și Investiție uriașă la cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera. Marcel Ciolacu: „Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti”

Ciolacu: „Aprobăm o investiție majoră în domeniul sanitar”

„Aprobăm o investiție majoră în domeniul sanitar. Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani! Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operații. Investiția este de 500 de milioane de euro, majoritar bani europeni. Zeci de mii de pacienți din toată țară vin anual la Fundeni pentru tratament și, pentru ei, această investiție este una vitală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Noul spital va fi compus din 5 corpuri de clădire și anexele tehnice, urmând a fi construit pe o suprafață totală de 100.127 mp. Spitalul va avea 21 de săli de operație, saloane, cabinete de consultații, dar și spații de învățământ și cercetare.

Valoarea totală a investiției va fi de 2.651.777 milioane lei, iar noua construcție ar urma să fie gata în 36 de luni.

Citește și Conducerile PSD şi PNL se reunesc pentru a definitiva lista comună la alegerile europarlamentare. Marile surprize pentru alegerile din acest an