Klaus Iohannis promite că va fi mai activ: preşedintele vrea alegeri anticipate şi mai mulţi parlamentari pentru diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis susţine în continuare soluţia alegerilor anticipate, însă nu poate da un termen pentru acest lucru acum, imediat după alegerile prezidenţiale. De asemenea, el pledează şi pentru creşterea numărului de parlamentari din diaspora. Şeful statului a promis că va fi mai activ în al doilea mandat la Cotroceni.

26 nov. 2019, 10:28
Klaus Iohannis promite că va fi mai activ: preşedintele vrea alegeri anticipate şi mai mulţi parlamentari pentru diaspora

„Alegerile anticipate sunt o soluţie bună şi ar fi de dorit să se ajungă la alegerile anticipate. Însă, acum, este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Au loc reaşezări şi în partidele politice, trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reaşază. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi, la final, voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate”, a declarat Klaus Iohannis marţi despre soluţia anticipatelor.

Şeful statului pledează, de asemenea, pentru creşterea numărului de parlamenatri ai diaspora. El consideră că sunt prea puţini şase parlamentari la aproape un milionde votanţi din diaspora.

„Am avut cu ocazia acestor alegeri prezidenţiale surprize dintre cele mai plăcute în ceea ce priveşte votul în diaspora. La primul tur s-a atins un record, record care a ţinut două săptămâni. În turul doi s-a atins un nou record. Şi, cum avem deja, practic, un milion de votanţi în diaspora, eu îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentaţi în Parlament. Şi voi avea discuţii cu liderii politici, cu partidele pentru a creşte numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora, care, iată, a devenit foarte activă şi acest lucru ne bucură”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, el a promis că în al doilea mandat va fi mai activ. 

„Va fi un mandat mult mai intens şi cu rezultate semnificative”, a afirmat Klaus Iohannis.