Klaus Iohannis, reacţie după alegerile locale. „Suntem departe de a înţelege de ce e nevoie de o clasă politică curată”

Preşedintele Klaus Iohannis aşteaptă rezultatele finale ale alegerilor locale 2016 în Luxemburg, unde efectuează o vizită oficială. Totuşi, şeful statului se declară dezamăgit de faptul că mai multe persoane care au probleme cu legea au fost realese în funcţii.

RomaniaTV.net
07 iun. 2016, 11:46
Klaus Iohannis, reacţie după alegerile locale. „Suntem departe de a înţelege de ce e nevoie de o clasă politică curată”

Klaus Iohannis a declarat că inclusiv gazdele sale din Luxemburg l-au întrebat cum este posibil ca în România să fie aleşi oameni care au probleme cu legea. „Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată”, a spus şeful statului.

Alegerile locale din 2016 au marcat o nouă premieră: alegerea în mai mult de zece oraşe importante a unor primari cu probleme penale, dintre care unul aflat în arest. Punctul comun al „primarilor penali”, în afară de dosarele sau chiar condamnările definitive, este că edilii au fost realeşi. Practic, ei şi-au recâştigat mandatele de primari, unii cu scoruri zdrobitoare, de peste 60-70%.