Klaus Iohannis reacționează după pierdearea lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin: Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români!

Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj, duminică seară, după trecerea în neființă a lui Ivan Patzaichin și Ion Caramitru.

05 sept. 2021, 20:16
Klaus Iohannis reacționează după pierdearea lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin: Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români!

Klaus Iohannis reacționează după pierdearea lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin. Președintele susține că aceste două decese ale celor doi titani ai sportului și teatrului românesc ne ”lasă mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României”.

Klaus Iohannis reacționează după pierdearea lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin. Mesajul transmis de președintele României

”Astăzi este o zi tristă pentru țara noastră. Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români. Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat. Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!”, a declarat Klaus Iohannis, pe contul personal de Facebook.

În această zi de duminică, țara noastră a pierdut două mari personalități. Actorul Ion Caramitru a murit, astăzi, 5 septembrie, pe patul Spitalului Elias, unde era internat de pe 10 august. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Citește și: Ivan Patzaichin a murit! Legendarul canoist avea 71 de ani şi suferea de o boală incurabilă
În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. Premii teatrale: în 1975, 1979, 1981 şi 1985 a fost desemnat „Cel mai bun actor al anului”. Premii pentru film: Premiul revistei „Cinema” pentru interpretare (1976); Premiul Asociaţiei Cineaştilor (1980); Premiul special al juriului pentru rolul principal din filmul „Luchian” la Festivalul Naţional al Filmului de la Costineşti (1984).

Ivan Patzaichin a plecat spre o lume mai bună!”, a reacţionat Federaţia Română de Atletism, într-un comunicat, după decesul legendarului canoist.

„Întruchiparea bunului simţ, a succesului pe toate planurile, fiu al Deltei pe care a iubit-o până în ultima clipă, Ivan Patzaichin ne-a părăsit! Cu o carieră sportivă excepţională, în care a adunat şapte medalii olimpice, dintre care patru de aur şi 21 mondiale (opt de aur), Ivan va rămâne pentru noi toţi un mare campion, un exemplu de modestie şi generozitate.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

Citește și: Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Actorul era internat în spital de mai multe săptămâni