Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Actorul era internat în spital de mai multe săptămâni

Marele actor Ion Caramitru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani. El era internat în spital de mai multe săptămâni.

05 sept. 2021, 19:04
Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Actorul era internat în spital de mai multe săptămâni

Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Spitalul Elias a confirmat pentru România TV decesul.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani. Actorul era internat în spital de mai multe săptămâni

Ion Caramitru se afla în spital, luptându-se, se pare, cu un stafilococ foarte rezistent şi în faţa antibioticelor. Artistul a fost internat de mai bine de trei săptămâni.

Preşedinte al UNITER şi deopotrivă manager general al Teatrului Naţional din Bucureşti, Ion Caramitru a fost afectat, după toate informaţiile, de o infecţie în sânge, care i-a dat peste cap toate planurile de vacanţă. Familia sa a refuzat contant să ofere amănunte.

„Se pare că perioada sa de spitalizare va mai dura. Nu ştiu să vă dau detalii, fiindcă nu le-am primit nici eu la rândul meu. Tot ce ştiu este doar că medicii care se ocupă de soarta lui Ion Caramitru au decis să apeleze la o terapie mai lungă cu anitibiotice”, a declarat Ioan Onisei, directorul general adjunct al Teatrului Naţional din Bucureşti, pentru Impact. Acesta a reamintit şi amănuntul conform căruia îndrăgitul actor se afla acasă, în concediu, când au debutat problemele de sănătate pe care medicii nu au reuşit încă să le rezolve: „Noi programăm spectacolele şi în funcţie de agenda actorilor noştri şi a invitaţilor cu care colaborăm deseori. Sigur că, în aceste condiţii, niciun spectacol al lui Ion Caramitru nu a fost încă reprogramat şi nici nu putem anticipa când vom face acest lucru. De altfel, nu aş şti a vă răspunde nici când se va întoarce la muncă”.

În aceste zile, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București.

A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Citește și: ULTIMA ORĂ Care este starea lui Ion Caramitru. Ce a pățit actorul în spital la trei săptămâni de la internare