Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei. Discuţiile au vizat teme de pe agenda Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul Regatului Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, la solicitarea acestuia.

22 iun. 2017, 18:36
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Danemarcei. Discuţiile au vizat teme de pe agenda Consiliului European

Discuțiile au vizat în principal teme aflate pe agenda actualului Consiliu European, precum și aspecte ale relațiilor bilaterale dintre cele două state, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Potrivit sursei citate, cei doi lideri au subliniat necesitatea unei coordonări mai strânse între România și Regatul Danemarcei, cu scopul promovării mai eficiente a intereselor comune la nivel european.

„Președintele României a evidențiat contribuția activă a României la eforturile de revigorare a proiectului european, în baza unei abordări axate pe necesitatea prezervării unității, solidarității și coeziunii europene, a principiilor și valorilor fundamentale proiectului european. Totodată, președintele Klaus Iohannis a reiterat necesitatea promovării în continuare a obiectivelor comune, care să conducă la o Uniune Europeană cu un profil consolidat, capabilă să gestioneze cu succes crizele cu care se confruntă”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește dimensiunea relațiilor externe, cei doi înalți oficiali au reliefat importanța unor relații transatlantice solide.

„Președintele României și premierul Regatului Danemarcei au avut un schimb de vederi referitor la perspectiva relațiilor cu Statele Unite ale Americii, ca urmare a întrevederilor pe care atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Lars Lokke Rasmussen le-au avut recent cu președintele Donald Trump”, se spune în comunicat.

În planul relațiilor bilaterale, ambele părți au salutat stadiul cooperării dintre cele două state și au încurajat continuarea consolidării acesteia în toate domeniile. „A fost convenită, printre altele, intensificarea cooperării judiciare și polițienești, în baza principiilor Uniunii Europene privind libera circulație”, se mai arată în comunicat.