Klaus Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele landului german Hessa: Şeful statului a pledat pentru atragerea de noi investiţii germane

Publicat: Miercuri, 08 Martie 2017 15:12 // Actualizat: Miercuri, 08 Martie 2017 15:12 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire cu o delegaţie parlamentară a landului german Hessa, condusă de preşedintele Parlamentului de land, Norbert Kartmann, cu care a discutat despre situaţia din UE, despre atragerea de noi investiţii germane în România, precum şi despre lupta anticorupţie şi protestele din ultima perioadă.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis a pledat argumentat pentru atragerea de noi investiţii germane din partea landului Hessa, una dintre cele mai dinamice regiuni din Germania, preocupare "împărtăşită şi susţinută pe deplin" de interlocutorii germani.

Preşedintele a vorbit cu delegaţia din Germania şi despre viitorul Europei, reafirmând angajamentul ferm al ţării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european, care să evite o evoluţie bazată pe mai multe viteze sau pe cercuri concentrice.

"România doreşte o Uniune Europeană unificată, bazată pe solidaritate şi pe un nivel comun de integrare, care să fie puternic şi deschis tuturor statelor membre, fiind necesară întărirea capacităţii UE de a acţiona nu doar ca actor economic relevant, dar şi ca actor politic important în relaţiile internaţionale. În viziunea Preşedintelui României, viitorul construcţiei europene trebuie proiectat pe termen lung, România – ai cărei cetăţeni sunt printre cei mai pro-europeni – dorind să se implice substanţial în acest proces", se arată în comunicat.

Alte subiecte discutate au vizat tema migraţiei, fiind subliniată importanţa Acordului dintre UE şi Turcia în domeniu, relaţia Uniunii cu Turcia, dar şi problematica de securitate din regiune, context în care Iohannis a menţionat creşterea la 2% din PIB a cheltuielilor pentru apărare, începând cu bugetul din acest an, ca expresie a modului în care România înţelege să îşi asume partea sa de răspundere pentru asigurarea securităţii internaţionale, în cadrul NATO, dar nu numai.

Preşedintele a discutat cu reprezentanţii landului Hessa şi despre situaţia internă din România.

"Partenerii germani şi-au exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie şi întărirea statului de drept, precum şi aprecierea deosebită a spiritului civic şi profund pro-european al cetăţenilor români, exprimat recent, care poate fi considerat un veritabil exemplu pe plan european", se arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economie Germania investiţii străine Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
26 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H