Klaus Iohannis s-a testat de urgenţă pentru COVID-19. Motivul pentru care preşedintele şi-a anulat vizita în Letonia

Klaus Iohannis şi-a anulat vizita oficială în Letonia care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă. Preşedintele a intrat în contact cu omologul său leton care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

14 oct. 2021, 17:22
Klaus Iohannis s-a testat de urgenţă pentru COVID-19. Motivul pentru care preşedintele şi-a anulat vizita în Letonia
foto: presidency.ro

Administraţia Prezidenţială a anunţat că vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia a fost amânată.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat Administraţia Prezidenţială, conform Agerpres.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a făcut un test pentru COVID. Rezultatul este negativ, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a stat fără mască lângă președintele Letoniei, pozitiv la COVID-19

Preşedinţii Letoniei şi României au fost prezenţi miercuri, la Malmo, în Suedia, la Forumul dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului.

Presa letonă scrie că preşedintele Egils Levits (foto) a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv, după ce a revenit miercuri seara din Suedia. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele leton Egils Levits – foto: bnn-news.com/

Citeşte şi: Presa britanică îl acuză pe Iohannis de încălcarea drepturilor omului în cazul Dosarului Băneasa

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis și soţia, surprinşi fără mască pe stradă, deși legea îi obligă să o poarte. VIDEO


loading...
Partenerii noștri