Klaus Iohannis: Şcoala nu va începe în condiţii normale

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că şcoala nu va începe în condiţii normale deoarece pandemia nu se va termina în septembrie. Preşedintele a precizat că măsurile vor fi gândite în primul rând pentru siguranţa copiilor şi a profesorilor. 

29 iul. 2020, 15:16
Klaus Iohannis: Şcoala nu va începe în condiţii normale

Klaus Iohannis a declarat că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu premierul şi cu ministrul Educaţiei referitoare la începerea noului an şcolar. Preşedintele a precizat că se ia în calcul un scenariu mixt, şcoală online cu prezenţa elevilor în unitatea de învăţământ.

„Am avut numeroase discuții cu ministerul Educației, specialiști, alți miniștri. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educației la o discuție săptămâna viitoare, când sper că vom putea contura niște scenarii ce vor putea fi comunicate public.

Școala nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu dispare până în septembrie. Ar fi foarte complicat să avem doar școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde în funcție de specificul local vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică.

Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, a profesorilor. Mai multe răspunsuri vom avea săptămâna viitoare”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri seară.

Reamintim că în anul şolar 2019 – 2020, cursurile au fost suspendate în 11 martie. 

Citeşte şi Iohannis: „Suntem într-un moment critic, situaţia e gravă. Starea de urgenţă este ultima soluţie. Vreau să cred că există altă soluţie”