Klaus Iohannis se consultă miercuri cu magistraţii pe tema referendumului pentru justiţie

Publicat: Luni, 25 Martie 2019 14:14 // Actualizat: Marţi, 26 Martie 2019 07:54 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta, marţi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pentru justiţie, iar miercuri a invitat asociaţiile de magistraţi.

Consultările cu societatea civilă vor avea loc marţi, la ora 15.00, potrivit agendei şefului statului anunţată de Administraţia Prezidenţială.

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu magistraţii vor avea loc miercuri, la ora 17.00, potrivit judecătorului Cristi Danileţ, care a anunţat invitaţia pe Facebook.

"Miercuri 27 martie, ora 17, Cotroceni:

Reprezentanții magistraților (asociații profesionale și instituții judiciare) sunt invitați să aibă o discuție cu Președintele țării pe tema reformei justiției și a referendumului pe justiție.

Voi participa și eu la întâlnire. Aștept din partea prietenilor mei de pe FB propuneri, observații, sugestii ale temelor și măsurilor ce trebuie abordate", a scris Caristi Danileţ.

Săptămâna trecută, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au scris pe Facebook că au primit şi au acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Ulterior, Administraţia Prezidenţială a confirmat aceste consultări.

Printre aceştia se numără Elena Calistru (Funky Citizens), Cătălin Teniţă, jurnalista Emilia Şercan.

Preşedintele Klaus Iohannis declara marţea trecută că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună mâine - poimâine un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", a spus şeful statului la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către Asociaţia One World România.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mar 11:01
Răspunde | Votează email 0 email
radu.duta
KWI face consultari =bete in roate coturi in coaste eventual talpi Romanii sunt mandri ca pot sa-l plateasca gras pentru aceste [de]servicii!
1
EUR
4.7834
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H