Klaus Iohannis se opune taxei de solidaritate. „Acest impozit nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că impozitul pe cifra de afaceri a companiilor nu este, din punctul său de vedere, "nici util, nici corect".

16 dec. 2021, 11:38
Klaus Iohannis se opune taxei de solidaritate. „Acest impozit nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect”

Într-o declaraţie de presă susţinută înaintea participării la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles, Klaus Iohannis a fost întrebat despre suprataxarea pe cifra de afaceri, discutată în coaliţia de guvernare PSD – PNL – UDMR:

„Deocamdată este bine să facem diferenţa între măsurile care chiar se adoptă şi se pun în practică. Vedem în aceste zile că sunt acte normative ale Guvernului care stabilesc ce se va întâmpla cu bugetul pe anul viitor, cu taxele, impozitele. Discuţiile sunt discuţii politice-

Trebuie să vedem situaţia aşa cum este. Avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali. Fiecare încearcă să-şi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala şi amestecate. Deocamdată, s-a spus şi se respectă că nu vor fi majorate taxe şi impozite. Nu vor fi introduse altele noi.

Mie acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar.

Evident că în coaliţie se vor discuta aceste chestiuni, fapt este că acum nu se introduce aşa ceva. N-are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuţie în coaliţie, fără să fie aplicată practic”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre ameninţarea Omicron. „Vom discuta despre cum vom obţine un vaccin nou”

Klaus Iohannis: „Discuţiile în coaliţie vor continua. E un lucru bun şi natural”

„Pe de altă parte, în discuţiile cu liderii coaliţiei, am subliniat foarte clar că trebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat; trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale şi trebuie să ne apucăm să facem reformele care sunt stabilite prin PNRR.

Atenţie! Nu sunt propuse, sunt stabilite! Noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme şi le vom face..

Este, pe de altă parte, clar că discuţiile în coaliţie vor continua, dar acesta nu este un lucru rău. Cred că e un lucru bun şi natural.

Mai ciudat mi s-a părea să fie PSD şi PNL şi să nu discute despre aceste lucruri. Trebuie discutate şi clarificate. Până în momentul de faţă, s-a ajuns la concluzii rezonabile şi Guvernul se mişcă până acum foarte bine”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Kelemen Hunor, despre taxa pe solidaritate: „Coca Cola România are un profit foarte mic, la o cifră de afaceri mare