Klaus Iohannis: Se redeschid pieţele de alegeri!

Președintele României a anunțat miercuri că în urma discuțiilor cu experți și specialiști, s-a decis redeschiderea piețelor. Hotărârea intră în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni.

02 dec. 2020, 13:38
Klaus Iohannis: Se redeschid pieţele de alegeri!

Klaus Iohannis susţine că aceasta este cu siguranţp o veste bună pentru producătorii care vin să vândă în pieţe. Coincidenţă sau nu, se pare că decizia va fi aplicată chiar de alegerile parlamentare.

Klaus Iohannis: Pieţetele vor fi redeschise la sfârşitul acestei săptămâni!

„Am discutat acest lucruri cu specialiştii, cu experţii şi am decis că de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. Este cu siguranţă o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe, dar şi pentru românii care vor să-şi facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.”, a spus Preşedintele.

De altfel, vineri, Guvernul PNL a contestat legea votată de Parlament prin care se decidea deschiderea piețelor din spații închise.

Închiderea pieţelor, măsură controversată şi comentată de toţi românii

Închiderea piețelor din spațiile închise, intrată în vigoare 9 noiembrie, a fost comentată atât de sindicate, retaileri, cât și de autorități.

Fderaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (Sindalimenta) spunea că măsura închiderii piețelor care funcționează în spații închise este „o lovitură nimicitoare” pentru micii producători agricoli.

„După un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existenţa unei secete fără precedent, (…) acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură nimicitoare prin închiderea pieţelor agroalimentare. (…) Înaintea acestei măsuri aberante, (…) au plătit cu locurile de muncă angajaţii din sectorul HoReCa şi în mod direct transportatorii şi cei din industria alimentară. Stocurile de alimente create, refuzul şi dezinteresul manifestate de ‘Guvernul meu’ pentru acordarea unor forme de sprijin acestor sectoare au condus la închiderea multor afaceri şi la creşterea numărului de şomeri.

Chiar dacă a revenit după declaraţiile iniţiale şi a precizat că este vorba doar despre pieţele care funcţionează în spaţii închise, preşedintele ne demonstrează că nu ştie cum arată pieţele din marile oraşe”, se arată într-un comunicat al Sindalimenta.

De altfel Asociația Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) declarau că membrii săi sunt pregătiți cu stocuri de alimente și produse de igienă și sanitare pentru eventualitatea în care este înregistrată o creștere a cererii.

„Vă informăm că au fost revăzute procedurile de transport şi aprovizionare, se analizează oportunităţi suplimentare pentru produsele şi producătorii locali, precum şi soluţiile de personal în contextul noilor limitări preconizate a intra în vigoare. Facem un apel către toţi consumatorii să ţină seama de condiţiile privind autoprotecţia (purtarea măştii, păstrarea distanţei de siguranţă etc.) şi să respecte indicaţiile personalului de pază şi ordine în ceea ce priveşte accesul în magazine”, se spune în comunicatul citat de Agerpres.

Citeşte şi: Klaus Iohannis inaugurează şoseaua de centură Bacău. „Arată determinarea Guvernului liberal de a dezvolta infrastructura în Moldova”


loading...