Iohannis: Am discutat despre cum putem valorifica cele 80 de miliarde euro de la CE. Investiţiile în infrastructură, prioritate ZERO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri, că au discutat despre modaltăţile prin care România să poată valorifica cele 80 de miliarde de euro de la CE.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 06:49
Iohannis: Am discutat despre cum putem valorifica cele 80 de miliarde euro de la CE. Investiţiile în infrastructură, prioritate ZERO

„Am avut o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri care gestionează fondurile europene, am discutat despre modalitățile de accesare a celor 80 miliarde de euro, bani pe care i-am obținut la negocierile de la Bruxelles. Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanţa cu aceşti bani, fiindcă ne dorim ca România să prospere în viitorii ani şi asta nu se poate face decât cu investiţii majore. Noi facem o prioritate zero din investiţiile în infrastructură. Avem bani să construim autostrăzi, căi ferate, să modernizăm infrastructura energetică și de mediu, să implementăm programe de digitalizare în economie,  în administraţie, să investim în infrastructura de educație și sănătate”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că avem o şansă extraordinară prin aceste 80 miliarde de euro şi împreună cu Guvernul Orban este hotărât să o valorifie la maximum în beneficiul românilor. 

Şedinţa a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni şi au participat prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

PSD iese la atac după motivarea CCR: „Iohannis trebuie să promulge dublarea alocaţiilor! Iar Cîţu să le plătească”