Klaus Iohannis: Serviciile secrete intră în blocaj dacă nu primesc bani în plus la rectificare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a avut o discuţie ”aşezată şi aplicată” cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pe tema rectificării bugetare, a deficitului şi a bugetului pentru anul 2020.

26 nov. 2019, 10:49
Klaus Iohannis: Serviciile secrete intră în blocaj dacă nu primesc bani în plus la rectificare

„Mi-au prezentat câteva date, câteva abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar dar am discutat şi despre salariul minim.  Datele sunt clare, cifrele sunt reci şi concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia este cea care este, deficitul va trece, este clar între timp, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis promite că va fi mai activ: preşedintele vrea alegeri anticipate şi mai mulţi parlamentari pentru diaspora

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că la rectificarea bugetară este nevoie de alocarea unor fonduri suplimentare serviciilor secrete, bani necesari pentru cheltuielile de personal. „Fonduri necesare sa acopere cheltuieli de personal, altfel nu poate continua functionarea pana la sfarsitul anului”, a zis Iohannis.

Potrivit proiectul de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanțelor Publice, serviciile secrete beneficiază de o suplimentare a creditelor bugetare, astfel:

  • SRI: + 20.734.000 lei
  • SIE: + 3.900.000 lei
  • SPP: + 935.000 lei

loading...