KLAUS IOHANNIS, sfătuit de Vasile Blaga să îşi ia cât mai mulţi CONSILIERI TEHNOCRAŢI

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, că i-a recomandat preşedintelui ales, Klaus Iohannis, să aibă în echipa de consilieri oameni în care să aibă încredere, tehnocraţi şi cât mai puţini din partid. Declaraţiile lui Blaga vin în contextul nominalizării lui Dan Mihalache pentru postul de şef al Cancelariei prezidenţiale, care a atras un val de critici pe Facebook atât din partea simpatizanţilor lui Iohannis cât şi a unor politicieni de dreapta.

27 nov. 2014, 14:39
KLAUS IOHANNIS, sfătuit de Vasile Blaga să îşi ia cât mai mulţi CONSILIERI TEHNOCRAŢI

‘În ceea ce priveşte consilierii, i-am spus un singur lucru domnului Klaus Iohannis: nu o să-ţi cer nimic, nu o să te rog să numeşti pe nimeni consilier prezidenţial. Dacă dumneata crezi că ai nevoie de un sfat într-o zonă sau alta cu mare plăcere, în zonele în care mă pricep şi eu. (…) Sunt nişte zone care ţin de siguranţa naţională, care ţin de administraţie, la care cred că mă pricep şi eu. Dar, în rest, nu o să-i cer să numească pe nimeni. În schimb, l-am rugat: o echipă imbatabilă, pentru că aşteptările sunt foarte mari. (…) Nu vreau să comentez, am văzut şi eu nişte nume vehiculate’, a afirmat copreşedintele PNL, Vasile Blaga, la Adevărul Live. 

CITEŞTE ŞI DAN MIHALACHE va fi şeful Cancelariei prezidenţiale

Blaga a adăugat că nu a discutat niciun nume cu Iohannis. ‘Nu am discutat niciun nume cu domnia sa. Până la urmă trebuie să aibă oameni în care să aibă şi încredere, cât mai mulţi tehnocraţi şi cât mai puţini oameni din partide, din PNL. Asta i-aş recomanda şi asta i-am recomandat’, a precizat el.

Dan Mihalache ar urma să fie şeful Cancelariei prezidenţiale în mandatul lui Klaus Iohannis. Liberalul a confirmat, miercuri, informaţia pentru evz.ro, după ce numele acestuia a fost vehiculat că se află pe lista de consilieri ai lui Iohannis.

În 2012, Dan Mihalache a fost demis de premierul Victor Ponta din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, motivul fiind declaraţiile acestuia potrivit cărora, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci „mai bine fără”.

Nomializarea lui Mihalache a atras numeroase critici pe Facebook din partea simpatizanţilor lui Klaus Iohannis. Inclusiv, unii politicieni au contestat această posibile numire.

Dacă dl. Iohannis nu înțelege că nu diverșii mihalachi și murari, băieții de curte ai lui năstase și fenechiu l-au propulsat la Cotroceni, ci un anume spirit, ajutat de buna sa prestație personală, a pornit cu stângul.
Dl. Iohannis trebuie acum să se separe de toți trepădușii lui Crin Antonescu și să fie președintele pentru care sute de mii de români au stat la cozi inumane, au ieșit timp de două săptămâni în stradă și s-au dus pentru prima oară la vot.

Hai, încă un efort, domnule Președinte! De varujeni și ioanolteni vă ajută DNA-ul să scăpați. Pentru colaboratorii numiți de Dvs. sunteți responsabil în fața națiunii. Nu mai merge ca până în 16 noiembrie, am intrat în altă paradigmă”, a scris, de pildă, pe reţeaua de socializare, Adrian Papahagi.