Klaus Iohannis şi-a făcut şi doza a treia de vaccin. Ce spune preşedintele despre vaccinarea obligatorie a medicilor şi profesorilor

Klaus Iohannis a anunţat, joi, la Cernavodă, că şi-a facut cea de-a treia doză a vaccinului anti-COVID-19.

07 oct. 2021, 14:29
Klaus Iohannis şi-a făcut şi doza a treia de vaccin. Ce spune preşedintele despre vaccinarea obligatorie a medicilor şi profesorilor

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă s-a vaccinat cu doza trei a vaccinului anti-COVID-19, el confirmând că a făcut a doza booster. „Da, mi-am făcut doza a treia„, a răspuns preşedintele.

Klaus Iohannis a precizat că el personal nu este adeptul unor măsuri obligatorii şi cu represalii, dar că ar putea fi luate, prin lege, dacă evoluţia pandemiei o va impune. Despre măsura luată în Italia, de a vaccina profesorii şi medicii, şeful statului a arătat nu este neapărat adeptul unor astfel de măsuri, dar a ţinut să adăuge că, dacă nu se poate opri acest val patru al pandemiei, este posibil să se ajungă la astfel de decizii.

Citeşte şi Klaus Iohannis neagă posibilitatea alegerilor anticipate: „Este imposbil. Denotă un cinism care se ascunde sun masca grijii pentru români”

Dacă nu reuşim cu alte măsuri să încetinim răspândirea virusului, atunci e posibil ca la un moment ca şi astfel măsuri mai puţin populare să ia astfel de măsuri, probabil la Parlament, pentru  că Guvernul nu poate da OUG”, a completat preşedintele.

Citeşte şi Soarta românilor în această iarnă se află în mâinile Comisiei Europene. Iohannis: „Decizia plafonării prețului la energie este în altă parte”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat când va putea garanta statul român siguranţa pacienţilor în spitale, că a atras atenţia asupra situaţie precare a bazei materiale din unităţile medicale, însă alături de guvernul liberal şi Cabinetul Cîţu au fost luate măsuri concrete, soluţii care se regăsesc în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „S-au prevăzut sume foarte mari pentru sistemul de sănătate publică, pentru perfecţionare, extindere”, a adăugat şeful statului.

„Avem specialişti foarte buni, medici foarte buni, personal medical foarte bun şi au toată admiraţia şi consideraţiunea mea, dar din cauza crizei sanitare care pune presiune pe spitalele din România, din păcate, am avut accident, dar ele ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat. E absolut regretabil şi ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanţa arată că medicii stau 24/24 stau să păzească bolnavii şi se pot întâmplat accidente şi catastrofe. De aici să nu tragem concluziile greşite: spitalele din România funcţionează cu personal dedicat, a declarat Klaus Iohannis, la vizita de joi de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.