Iohannis, despre plângerea penală pe care PSD o va face lui Florin Cîţu: Este mai nou un hobby al unora. Ce spune de plafonarea tarifelor la energie

Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Guvern, că este de acord cu plafonarea prețului la energie şi a ironizat anunţul partidelor de a face plângere împotriva lui Florin Cîţu.

07 oct. 2021, 15:22
Iohannis, despre plângerea penală pe care PSD o va face lui Florin Cîţu: Este mai nou un hobby al unora. Ce spune de plafonarea tarifelor la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre plângerea penală pe care liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că o va face lui Florin Cîţu din cauza alocărilor pentru administraţiile locale, că„este mai nou un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri” şi că acestea „sunt tactici de poziţionare în vederea consultărilor şi formării unui nou Guvern”.

Klaus Iohannis a anunţat când face consultări cu partidele. „Acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste”
„Este mai nou un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziţionare în vederea consultărilor şi formării unui nou Guvern. Sunt convins că Guvernul şi premierul Cîţu fac lucrurile exact aşa cum e legal şi corect. Nu am niciun fel de emoţii în această chestiune. Pe de altă parte, e clar că acum în pragul iernii, anumite autorităţi au nevoie de sprijinul Guvernului şi sunt convins că în această perspectivă au fost făcute alocările. Că unii şi alţii nu sunt mulţumiţi probabil e expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo la cheia banilor, dar am discutat cu premierul Cîţu şi am primit asigurări că aceste alocări vor fi făcute în corelare cu nevoile autorităţii locale respective”, a declarat Klaus Iohannis la vizita de joi de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Klaus Iohannis dinamitează USR: „S-a dat mare partid reformist. A abandonat guvernarea. Nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului de a aloca bani ”discreţionar” către primării, din Fondul de Rezervă şi îl acuză pe Florin Cîţu că şi-a plătit funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Klaus Iohannis este de acord cu plafonarea preţurilor la energie

Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Guvern că România a atras atenția Comisiei Europene cu privire la creșterea prețurilor la energie.

Șeful Statului a mai precizat că este de acord cu o astfel de măsură, însă o decizie finală va fi luată după ce miniștrii în energie din U.E vor discuta cu Comisia Europeană.

„Nu cred că e o monedă de schimb. E o schimbare de atitudine în funcţie e evoluţia pieţei. Nu se aştepta nimeni să avem aceste creşteri fantastice la preţul gazeleor.

Nu s-au aşteptat experţii, cum nu se aştepată când apar crize, să crească preţurile aşa de mult

Am dorit să atrag atenţia autoriţilor europene să acţionăm repede. Am purtat o discuţie cu doamna von der Leyen în România să ne prezinte PNRR aprobat pentru România.

Am avut o discuţie pe această spoeţă la summitul din Slovenia. Am reuşit împăreună cu alţii la fel de preocupaţi să punem această temă în centurl atenţiei Comsiiei Eruoepen

Miniştrii energiei vor discuta împreună cu Comisia cele mai bune măsuri.

Aceste măsuri la nivel euorpean trebuie corelate. Nu vom putea să luăm măsuri foarte repede

Una dintre măsuri este plafonarea, o măsură care poate să ne treacă peste iarnă

E nevoie de un set amplu de măsuri pentru a nu lăsa aceste preţuri să ducă la o explozie generalizată.

Sunt de acord cu această măsură acum pentru această iarnă. Decizia este evident în altă parte.”, a explicat șeful statului.