Iohannis, atac la PSD înainte de summit, la Sibiu: Avem doi ani şi jumătate de guvernare eşuată. PSD a arătat o faţă urâtă a României

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un atac la adresa PSD, chiar înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, organizat la Sibiu, înainte de Summitul PPE şi cel al Consiliului European.

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 05:02
Iohannis, atac la PSD înainte de summit, la Sibiu: Avem doi ani şi jumătate de guvernare eşuată. PSD a arătat o faţă urâtă a României

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis spune că a participat, miercuri, la întâlnirea conducerilor PNL şi PPE, pentru că a vrut să le vorbească despre importanţa Summitului de la Sibiu, care le dovedeşte românilor că România contează în Europa. „Iar celor din PNL le-am spus să meargă între oameni, este campanie electorală, şi această campanie nu este doar aşa… Sunt politicieni, ştiu, în România, care îşi spun: a, nu prea contează alegerile europarlamentare, nu prea contează referendumul. Ba contează, tocmai din cauza lor contează mai mult”, afirmă Iohannis. 

„Am participat aici la întâlnirea conducerii PNL-ului cu conducerea Partidului Popularilor Europeni, o întâlnire foarte importantă în pregătirea summitului de mâine. Şi de asta am venit, pentru că am vrut să le spun colegilor ceva despre importanţa Summitului de la Sibiu. Mâine, capitala Europei va fi în România, mâine Europa vine în România, la Sibiu. Acest summit trebuie înţeles foarte bine şi importanţa lui pentru România şi pentru români. Europa vine în România, Europa vine la români, şi acest summit nu trebuie văzut ca un eveniment singular, izoalt de restul, acest summit trebuie văzut într-un context mai larg, într-un context european, în contextul alegerilor europene”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la Sibiu.

El a adăugat că le-a spus celor din PNL şi din PPE că acest summit este important pentru români „fiindcă le dovedeşte că România contează în Europa, românii contează în Europa, votul românilor contează nu numai în România, ci în Europa”.

„Iar celor din PNL le-am spus să meargă între oameni, este campanie electorală, şi această campanie nu este doar aşa… Sunt politicieni, ştiu, în România, care îşi spun: a, nu prea contează alegerile europarlamentare, nu prea contează referendumul. Ba contează, tocmai din cauza lor contează mai mult. Românii au şansa să-şi exprime opţiunea la aceste alegeri, au şansa să-şi exprime opţiunea la referendum”, a mai spus Iohannis.


UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la reuniunea BEx PNL la ora 16.00, unde a fost întâmpinat de conducerea PNL, în frunte cu Ludovic Orban, dar şi de Joseph Daul, preşedintele PPE.

„Suntem după doi ani şi jumătate de guvernare eşuată. Au atacat statul de drept, au atacat independenţa Justiţiei. Au arătat o faţă urâtă a României“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, organizat la Sibiu.

„Summitul de maine e extrem de important, nu numai pentru Europa, ci și pentru România și români. E un motiv de bucurie. Europa vine în România, vine aici la summit și mâine, din România, desenăm viitorul UE. Pentru români am un mesaj extrem de important: România contează, românii contează și, fiindcă suntem în perioada în care ne pregătim pentru alegerile europarlamentare, spun cu toată convingerea că votul românilor contează și la europarlamentare și la referendum. Votul românilor contează în Europa. Romania a parcurs un drum lung, a muncit foarte mult pentru a ajunge aici. E pacat ca avem parte de o guvernare pesedista esuata, care, in acest mom festiv arata fata urata prin atacuri asupra independentei sistemului judiciar, promisiuni neonorate”, a declarat Klaus Iohannis.

______

Klaus Iohannis va participa, miercuri de la ora 16.00, la reuniunea Biroului Executiv al PNL, împreună cu preşedinţii de consilii judeţene şi primarii de municipii liberali, care se va desfăşura la Sibiu, potrivit agendei şefului statului.

Preşedintele va fi prezent apoi la deschiderea Conferinţei „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluţiilor Contemporane” şi la dezbaterea „Dialogul cetăţenesc”.

Înainte de reuniunea BEx al PNL, care va avea loc la Hotel Hilton din Sibiu, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, vor susţine declaraţii de presă comune.

„La această reuniune a Biroului Executiv al PNL, dedicată în integralitate dezbaterii agendei europene pe următorii cinci ani, avem onoarea de a avea ca invitaţi, dar şi ca participanţi pe preşedintele PPE, Joseph Daul, şi pe secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White”, a declarat Ludovic Orban.

Joi, la Sibiu, va avea loc Summitul Partidului Popular European. La reuniunea organizată la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA vor participa preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PPE, Joseph Daul, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

La summit au fost invitaţi să participe şi preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker, respectiv Antonio Tajani, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borissov, prim-ministrul Letoniei, Krisjanis Karins, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, şi prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar.

Potrivit PNL, principalul punct pe agenda Summitului PPE este pregătirea Reuniunii informale a şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene care va avea loc tot joi la Sibiu.