Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, mesaje pentru tinerii liberali înaintea alegerilor din PNL

Şeful statului a subliniat pericolul pe care îl reprezintă extremismul pentru democraţia oricărei naţiuni şi le-a dat sfaturi în pandemie tinerilor liberali. Orban, mai pragmatic, i-a invitat să-l voteze pe 25 septembrie.

18 sept. 2021, 21:12
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, mesaje pentru tinerii liberali înaintea alegerilor din PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj tinerilor liberali reuniţi la Şcoala de Vară a TNL, ocazie cu care i-a îndemnat pe aceştia să fie permanent deschişi la dialog şi i-a avertizat că lipsa de înţelegere şi toleranţă „riscă să afecteze derularea unor proiecte şi iniţiative ambiţioase”.

„România are nevoie de viziunea şi perspectiva generaţiilor voastre, are nevoie de tineri implicaţi şi pregătiţi, care să îşi dorească o schimbare durabilă, dar şi de mult echilibru şi calm. Analizaţi atent şi învăţaţi din experienţele foştilor şi actualilor lideri politici, din reuşitele acestora, dar mai cu seamă din greşelile lor. Alegeţi-vă modelele corecte de urmat, acei oameni care îşi ghidează acţiunile după principii democratice, călăuziţi de conştiinţa datoriei în beneficiul cetăţenilor, care pun mai presus de orice binele comun”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şi citit de consilierul de stat Cătălina Galer.

Congres PNL cu 5.000 de oameni în plină explozie a infectărilor COVID. Alin Stoica:”Poliţia trebuie să trebuie să intervină dacă nu se respectă legea”. Ce spune noul prefect al Capitalei
Şeful statului a subliniat pericolul pe care îl reprezintă extremismul pentru democraţia oricărei naţiuni.

„Vă încurajez să continuaţi să învăţaţi, să vă perfecţionaţi şi să folosiţi creativitatea şi entuziasmul pentru a deveni adevăraţi lideri pe care românii se pot baza. Fiţi exemple de profesionalism şi ţintiţi mereu să va autodepăşiţi! Totodată, vă îndemn să fiţi permanent deschişi la dialog faţă de ceilalţi. Lipsa de înţelegere şi toleranţă riscă să afecteze derularea unor proiecte şi iniţiative ambiţioase şi deschide posibilitatea propagării unor mesaje periculoase, cu puternice înclinaţii extremiste, antisemite şi xenofobe, fapt care poate prejudicia parcursul democratic al oricărei naţiuni”, a punctat preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta s-a referit şi la actuala criză sanitară şi la modul în care ea poate fi depăşită. „Pandemia de COVID-19 a schimbat în totalitate realitatea pe care o ştiam şi, din păcate, s-au acumulat în societăţile europene sentimente de neîncredere, nesiguranţă şi nemulţumire. Depăşirea acestei crize sanitare este posibilă dacă acţionăm împreună pentru combaterea pandemiei, dar şi a efectelor mai mult sau mai puţin vizibile. Apreciez eforturile voastre pentru combaterea dezinformării şi a ştirilor false şi acţiunile desfăşurate pentru promovarea şi susţinerea campaniei de vaccinare, mai ales în mediul online. Toate aceste lucruri trebuie continuate. Dispuneţi, fără îndoială, de aptitudinile necesare pentru a vă adapta cu uşurinţă noilor realităţi, dar şi de a transmite în societate această flexibilitate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Orban: Sunt convins că Tineretul Naţional Liberal votează liber la Congres, nu se va lăsa controlat, îndrumat

Discursul la Şcoala de Vară „Welcome to the future” organizată de TNL

Discursul la Şcoala de Vară „Welcome to the future” organizată de TNL

Posted by Ludovic Orban on Saturday, September 18, 2021

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali, ce vor fi prezenţi la congresul din 25 septembrie, să voteze liber, „fiecare cu mintea lui”.

„Pentru voi, e mult mai important ce se întâmplă pe 25 septembrie. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor. (…) Eu sunt convins că Tineretul Naţional Liberal votează liber, că Tineretul Naţional Liberal votează fiecare cu mintea lui, că membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi şi nu se vor lăsa îndrumaţi să voteze altfel decât cum gândesc ei. (…) Mă aştept de la voi să fiţi liberi, să fiţi altfel decât unii seniori, care probabil votează de frică să nu-şi piardă funcţia publică la stat sau votează speriaţi că n-o să primească nu ştiu ce de la guvern”, a spus preşedintele PNL.

Ludovic Orban a afirmat că tineretul liberal a fost în prima linie a campaniilor electorale şi a contribuit decisiv la victoriile partidului şi a menţionat că, în calitate de preşedinte al partidului, a susţinut promovarea tinerilor, grupul parlamentar liberal având cea mai mare pondere de tineri.

Florin Cîţu, anunţ despre DEMISIE: „PNL nu îşi dă jos propriul Guvern”
„De asemenea, le-am cerut tuturor demnitarilor din echipa guvernamentală să-şi ia cel puţin un consilier din rândul organizaţiei de tineret, pentru că noi trebuie să fim pregătiţi de guvernare pe toate nivelele de gestiune a puterii politice şi administrative, oamenii trebuie să înveţe. (…) Acestea au fost principii pe care le-am aplicat în managementul PNL. Ştiţi, de asemenea, că m-am bătut la alegerile locale să fie cât mai mulţi candidaţi, inclusiv la primărie, dar şi la listele de consilieri locali şi la listele de consilieri judeţeni, reprezentanţi din partea TNL, ca o recunoaştere a muncii voastre, a valorii voastre, a pregătirii voastre”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a subliniat că trebuie promovaţi „la excepţional” numai tinerii care au crescut în partid şi au urcat treaptă cu treaptă.

„De multe ori m-am gândit că poate aş fi putut conduce mai bine partidul cu reprezentanţi ai TNL decât cu unii care zic că sunt maturi şi înţelepţi şi, oricum, am învăţat o lecţie pe care o traduc printr-un slogan: să promovăm la excepţional numai tineri din pepiniera partidului, care au crescut în PNL, care au pornit de jos, de la campania de lipit afişe şi care au urcat treaptă cu treaptă. Acesta trebuie să fie principiul carierei politice. Ştiţi cum este vorba ‘când te-ai fript cu ciorbă sufli şi în iaurt'”, a mai declarat liderul PNL.