Congres PNL cu 5.000 de oameni în plină explozie a infectărilor COVID. Alin Stoica:”Poliţia trebuie să intervină dacă nu se respectă legea”. Ce spune noul prefect al Capitalei

Fostul prefect al Capitalei a reacţionat după ce Florin Cîţu a anunţat, în plină creştere a cazurilor de coronavirus, că 5.000 de persoane vor participa la congresul PNL din 25 septembrie. Alin Stoica spune că organizatorii trebuie să respecte legea, iar dacă nu o vor face, Poliţia trebuie să intervină.

18 sept. 2021, 20:02
Congres PNL cu 5.000 de oameni în plină explozie a infectărilor COVID. Alin Stoica:”Poliţia trebuie să intervină dacă nu se respectă legea”. Ce spune noul prefect al Capitalei

Congres PNL cu 5.000 de oameni în plină explozie a infectărilor COVID. Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, a declarat că organizatorii trebuie să respecte noile măsuri de restricţie luate de autorităţi pentru prevenirea apariţiei de noi cazuri de coronavirus.

Congres PNL cu 5.000 de oameni. Alin Stoica: Poliţia trebuie să intervină

După ce Florin Cîţu a precizat că 5.000 de persoane vor participa la ccongresul PNL din 25 septembrie și că va fi folosit certificatul verde, Alin Stoica a declarat că trebuie verificate de la bun început condițiile, iar poliţia poate lua măsuri dacă organizatorii nu respectă legea.

„Toate lucrurile acestea trebuie gestionate de autoritățile în domeniu. Poliția poate să ia măsuri, mai ales dacă organizatorii nu respectă rigorile legii, cu siguranță. Trebuie verificate de la bun început condițiile. Lucrurile acestea trebuie imediat sancționati

Este foarte posibil ca deciziile să fie diferite, să nu lase să intre mai mult de 2500 de persoane, de exemplu. Se pot organiza în așa fel încât să nu încalce prevederile legale. Asta trebuie verificat, dar poliția trebuie să intervină“, a precizat Alin Stoica.

Citeşte şi Florin Cîţu, anunţ despre DEMISIE: „PNL nu îşi dă jos propriul Guvern”

Ce spune noul prefect al Capitalei despre congresul organizat de PNL

Subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, cea care a preluat atribuţiile de prefect, a declarat că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mie de locuitori, Congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2500 de persoane doar dacă toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

„O să vedem care vor fi condiţiile sanitare, adică ce se va impune. Astăzi, pentru că avem 2,33 la mie, condiţiile de respectare a unui astfel de eveniment înseamnă 2500 de persoane maxim în interior, care au dovada vaccinării, testului PCR negativ sau a trecerii prin boală. Sau peste 2500 de persoane doar dacă toate persoanele sunt vaccinate şi au trecut 10 zile de la schema completă de vaccinare”, a declarat Florela Antonela Ghiţă.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se facă în aer liber.

„Vorbim de două sisteme de control al votului, un sistem prin reprezentanţi şi un sistem prin fotografierea buletinului de vot. (…) Există astfel de discuţii în grupuri restrânse în conducerile unor filiale care îl susţin pe Florin Cîţu, nu în filialele care mă sprijină pe mine. (…) Eu îndrăznesc să nădăjduiesc că şi minţile mai înfierbântate care încearcă să determine acest control care îi va împiedica pe oameni să voteze cu mine vor renunţa la această tentativă, pentru că altfel noi suntem pregătiţi la orice fel de control exercitat asupra votului să luăm atitudine”, a menţionat Orban.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă REMANIERI dacă miniştrii nu trec de votul Parlamentului. Orban ameninţă cu CCR