Klaus Iohannis și Prima Doamna, imagini de colecție în safari în Kenya! Cei doi s-au plimbat prin Parcul National Nairobi ca să admire animalele sălbatice

Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, se află în plin turneu în Africa. Cei doi au mers, miercuri în cea de a doua zi a vizitei lor în Kenya, în safari, unde au fost surprinși în timp ce admirau cu uimire exoticele animale.

15 nov. 2023, 16:09

Klaus Iohannis și Prima Doamna, imagini de colecție în safari în Kenya! Departamentul kenyan pentru rezervații naturale din cadrul Ministerului Turismului au publicat miercuri mai multe imagini de colecție cu președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă.

Citește și CCR va discuta pe 13 decembrie două sesizări ale lui Klaus Iohannis: pe legea privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare şi pe legea privind administrarea porturilor şi căilor navigabile

Klaus Iohannis și Prima Doamna, imagini de colecție în safari în Kenya!

În vizita lor din Parcul Național Nairobi, șeful statului și soția sau au fost însoțiți  de un secretar de stat din Ministerul Turismului și Faunei Sălbatice din Kenya, care le-a explicat celor doi mai multe detalii despre safari.

În agenda sa, președintele Iohannis nu are trecută nicio activitate publică și din acest motiv a ales să lase de-o parte costumul clasic și să îmbrace o ținută mai lejeră.

Și de această dată toate privirile au fost îndreptate către Prima Doamnă care a optat să poarte o pereche de blugi negri, simpli, o cămașă albă lungă pe care a accesorizat-o în talie cu o curea Louis Vuitton, care costă în jur de 600 de euro.

Joi, președintele Iohannis și soția sa urmează să viziteze Uthiru Girls High School din Nairobi și ulterior, vor pleca în Tanzania, unde vor sta patru zile.

„Punctul central al zilei de joi îl reprezintă o vizită Liceul de fete Uthiruy, ceea ce subliniază angajamentul României în materie de educație și dezvoltare a tineretului”, a declarat Sam Terriz, oficial în administrația de la Nairobi.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat marţi, cu prilejul vizitei sale oficiale în Kenya, o vizită de lucru la Biroul Naţiunilor Unite de la Nairobi (UNON), sediul african al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi centru de promovare a multilateralismului şi dezvoltării durabile.

În cadrul acestei vizite, Klaus Iohannis a discutat și cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) o serie de probleme presante de mediu, în a căror soluționare România intenționează să se implice, a transmis Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Anterior acestei întâlniri șeful statului a fost primit cu onoruri militare de omologul său kenyan, William Ruto, la State House Nairobi.

„Vizita marchează primul contact cu Africa, la cel mai înalt nivel politic și diplomatic, al unui președinte al României din ultimii 30 de ani și are scopul de a revigora relațiile României cu țările de pe acest continent”, se arată în articolul publicat de KBC despre vizita președintelui Iohannis în Kenya.

Citește și Prima Doamnă a României a gafat din nou! Cum arată sandalele de 890 de euro cu care Carmen Iohannis a încălcat protocolul în vizita din Kenya