Prima Doamnă a României a gafat din nou! Cum arată sandalele de 890 de euro cu care Carmen Iohannis a încălcat protocolul în vizita din Kenya

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au ajuns luni seară în Kenya, prima țară inclusă în turneul din Africa, unde au fost primiți de miniștrii Eliud Owalo și Peninah Malonza. Prima Doamnă a țării a atras toate privirile cu ținuta sa care i-a scos în evidență silueta demnă de invidiat. Cu toate acestea, soția președintelui României a gafat din nou și a încălcat protocolul prin faptul că a ales să poarte o pereche de sandale Valentino în valoare de 890 de euro.

14 nov. 2023, 08:45

Prima Doamnă a României a gafat din nou! CumNici bine nu au pășit pe tărâmul african că oficialii guvernamentali kenyeni au publicat pe rețelele sociale mai multe imagini de la sosirea în Kenya a șefului statului român și a soției sale.

Citește și Sondaj surprinzător în lumea politică: Klaus Iohannis, cel mai notoriu om politic din România, urmat de Gabriela Firea. Cine se află pe locul trei

Prima Doamnă a României a gafat din nou! Cum

„În prezența ministrului pentru Economie Digitală Eliud Owalo, am avut deosebita onoare de a-i primi pe Excelența Sa, Președintele Klaus Iohannis al României, și pe Prima Doamnă Carmen Iohannis, aflați într-o vizită oficială. Karibuni Kenya!”, a scris ministra pentru Dezvoltare Regională, Peninah Malonza, într-o postare publicată pe contul X/Twitter.

Și de această dată în centrul atenției a fost Prima Doamnă, Carmen Iohannis, care a ales să poarte în prima zi a turneului din Africa un costum lila, format din două piese, sacou și pantaloni, ce i-au pus în valoare silueta perfectă.

De această dată Prima Doamnă a României a ales să poarte o pereche de sandale, fapt ce încalcă protocolul și ceremonialul diplomatic conform căruia, doamnele trebuie să poarte întotdeauna, în vizitele oficiale, pantofi pentru a nu li se vedea degetele de la picioare.

Cu toate acestea, ținuta lui Carmen Iohannis a atras privirile tuturor celor care au participat la ceremonia de primire a șefului statului român care marți urmează să se întâlnească cu președintele Kenyei.

Potrivit unui oficial al administrației kenyene, vizita președintelui României deschide calea cooperării în domeniile comerțului, investițiilor și educației.

„Punctul central al zilei de joi îl reprezintă o vizită Liceul de fete Uthiruy, ceea ce subliniază angajamentul României în materie de educație și dezvoltare a tineretului”, a declarat Sam Terriz, oficial în administrația de la Nairobi.

„Vizita marchează primul contact cu Africa, la cel mai înalt nivel politic și diplomatic, al unui președinte al României din ultimii 30 de ani și are scopul de a revigora relațiile României cu țările de pe acest continent”, se arată în articolul publicat de KBC despre vizita președintelui Iohannis în Kenya.

Citește și Cum arată duşul din avionul cu catre Klaus Iohannis călătoreşte în Africa. Imagini cu luxul din interiorul aeronovei închiriate de Cotroceni