Klaus Iohannis şi soţia sa, la petrecerea REGALĂ de la PELEŞ. Ce MENIU RAFINAT au avut invitaţii VIDEO

Președintele Klaus Iohannis şi soţia, sa, Carmen, au luat parte miercuri la dineul oficial de la Castelul Peleș, organizat cu ocazia zilei de naștere a Principesei Moștenitoare Margareta.  La 66 de ani, fiica Regelui Mihai a sărbătorit împreună cu preşedintele Iohannis şi soţia sa, dar şi cu cu zeci de invitaţi de seamă la un dineu special, la Castelul Peleş. Şeful statului nu a stat lângă soţia sa la masă, după cum cum prevede protocolul.

25 mart. 2015, 21:44

La dineu au participat reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți ai clerului și societății civile, precizează Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: KLAUS şi CARMEN IOHANNIS, invitaţi la dineul oficial organizat de Familia Regală la Castelul Peleş

Domnul Klaus Iohannis este primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de Familia Regală. Pe 19 noiembrie 2014, la trei zile după turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a fost și primul președinte care a avut o întâlnire cu Familia Regală înainte de învestire”, s-a precizat în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Principesa Margareta a pregătit un dineu special pentru 32 de ambasadori, diplomaţi sau sportivi. Invitaţii speciali au fost preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen Iohannis, care nu au stat la aceeaşi masă, potrivit protocolului.

„Sunt 23 de reguli care guvernează aşezarea la masă: în primul rând soţii nu stau unul lângă celălat , ocupa locuri diferite la masă, tocmai pentru a facilita socializarea şi niciodată un domn şi o doamnă nu ar trebui să stea unul lângă celălalt, deci întotdeauna sunt intercalaţi”, a precizat Sandra Gătejanu, director de protocol al Casei Regale.

Klaus Iohannis este primul preşedinte al României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleş. Iar meniul a fost unul rafinat.

Potrivit România TV, pentru început s-a servit mousse de somon cu avocado, apoi felul principal, friptura de vită cu sos de vin şi muştar, alături de o garnitură din cartofi si morcovi gratinaţi. La sfârşit s-a servit prăjitură cu zmeură şi frişcă. O zi întreagă s-a muncit pentru preparea mâncărilor la acest dineu.

Sărbătoarea a început însă înainte de miezul zilei, când fiica Regelui Mihai a decorat câteva personalităţi publice şi culturale, inclusiv pe actorul Ion Caramitru şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Principesa a fost decorată la rândul ei.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, reacţie pe Facebook la votul în cazul DAN ŞOVA: Nimeni nu este mai presus de lege

Principesa Margareta s-a născut în Elveţia, pe 26 martie 1949, şi este prima fiica a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana.