Klaus Iohannis: „Solicit autorităţilor să nu permită sub nici o formă abaterea de la reguli”. Ce spune de carantinarea Bucureştiului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid să se simtă mai bine pregătit sau să aibă mai multe şanse peste câteva luni, calificând drept false opiniile conform cărora scrutinul ar putea fi amânat. El a susţinut că actuala majoritate PSD-istă a blocat legi necesare pentru combaterea pandemiei şi a adoptat legi populiste, afirmând că PSD rămâne acelaşi partid nereformat şi toxic. ”Totul pentru ai lor şi nimic pentru cetăţeni”, a afirmat preşedintele.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 14:35
Klaus Iohannis: „Solicit autorităţilor să nu permită sub nici o formă abaterea de la reguli”. Ce spune de carantinarea Bucureştiului

„Solicit autorităților să fie mult mai vigilente să nu permită sub nici o formă abaterea de la reguli. Orice abatere trebuie aspru pedepsită”. 

Întrebat dacă se ia în calcul carantinarea Capitalei și a altor județe cu rată de infectare peste 3 la mie, Iohannis a spus: „Această propunere trebuie să vină în primul rând de la experți, încă nu am văzut o asemenea propunere. Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului. Unele autorități s-au bâlbâit, e puțin pus. E clar că autoritățile trebuie să își intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele. Lucrurile sunt duse la autoritatea locală pentru că acolo trebuie luate deciziile. Acest principiu al subsidiarității e valoros în democrațiile consolidate. La noi, unele autorități mai au mult de învățat”

Klaus Iohannis: „Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen! Actuala majoritate PSD-istă este una ilegitimă!” 

Președintele Klaus Iohannis le-a recomandat, miercuri, autorităților care gestionează lupta împotriva coronavirusului să organizeze conferințe de presă mai dese în care să informeze populația despre stadiul pandemiei.

Întrebat cum comenteaza faptul ca din partea oficialilor nu exista conferinte de presa in care sa anunte frecvent care sunt noile date legate de pandemie si ca ar putea Ludovic Orban sau Nelu Tataru sa faca acest lucru in loc de declaratii pe fuga, șeful statului a raspuns:

„Da, va dau dreptate. Dar cu siguranta vor invata pe parcurs si autoritatile care raspund de aceste chestiuni sa fie mai deschise fata de media. Politicianul se exprima prin media in ziua de azi. Da, pot sa recomand cu caldura autoritatilor sa se adreseze mai frecvent si mai deschis opiniei publice”.

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creştere şi miercuri. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei – numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 1191.102. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 37.025 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese, bilanţul fiind de 6.065. În prezent, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.