Klaus Iohannis: Solicit doamnei ministru de Interne şi ministerului lămuriri scrise urgente despre violenţele din piaţă

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur felul în care s-au organizat şi acţionat forţele de ordine care s-au confruntat cu huliganii joi seară în Piaţa Victoriei. El a cerut lămuriri scrise de la ministrul de Interne, Carmen Dan. Ministerul de Interne a anunţat o conferinţă de presă la ora 12.00.

RomaniaTV.net
02 feb. 2017, 09:30
Klaus Iohannis: Solicit doamnei ministru de Interne şi ministerului lămuriri scrise urgente despre violenţele din piaţă

Klaus Iohannis a declarat joi că forţele Ministerului de Interne au avut informaţii că în piaţă vor veni grupuri de manifestanţi violenţi şi că trebuia să-i oprească pe aceştia să intre printre manifestanţii paşnici, ca să evite orice fel de pericol.

„A fost evident că aceşti oameni violenţi au venit pentru a strica manifestaţia. Felul în care Ministerul de Interne şi Jandarmeria au intervenit mă nemulţumeşte profund. În loc să-i izoleze pe aceştia acolo unde s-au adunat, i-au lăsat să se amestece liber printre demonstranţii paşnici, punând în pericol chiar şi viaţa oamenilor. Dacă doamna ministru de Interne nu a ştiut nimic este cu atât mai grav. Înseamnă că nu conduce ministerul, ci doar stă în minister. Solicit doamnei ministru şi ministerului lămuriri scrise urgente despre ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Peste 350.000 de oameni au protestat miercuri seară în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. În Piaţa Victoriei din Capitală vârful protestului a fost în jur de ora 21.00, când în stradă erau peste 150.000 de oameni, iar în ţară s-a manifestat la Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Arad, Ploieşti, Constanţa, Arad sau Braşov, printre altele, numărul total al oamenilor ieşiţi în stradă în ţară fiind estimat la aproape 200.000. O serie de incidente violente au izbucnit în Piaţa Victoriei, provocate de un grup de suporteri ai echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid, potrivit unor surse, iar jandarmii au intervenit în forţă.

Citeşte şi: INCIDENTE în Piaţa Victoriei, zeci de reţineri. Peste 350.000 de oameni au cerut în toată ţara demisia Guvernului VIDEO