Klaus Iohannis spune că aşteaptă de la guvernanţi „răspunsuri mai convingătoare” privind Pilonul II de pensii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după ce a vizitat uzina Dacia din Mioveni, că aşteaptă nişte răspunsuri mai convingătoare de la Guvern cu privire la situaţia banilor pentru pensii şi salarii. De asemenea, i-a transmis ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a spus că preşedintele nu are dreptul să ceară explicaţii Guvernului cu privire la situaţia financiară, că este în măsură să facă asta.

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 13:05
Klaus Iohannis spune că aşteaptă de la guvernanţi „răspunsuri mai convingătoare” privind Pilonul II de pensii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la explicaţiile guvernanţilor privind Pilonul II şi banii pentru pensii şi salarii că aşteaptă de la aceştia ”răspunsuri mai convingătoare”. Întrebat dacă este mulţumit de răspunsurile date de Guvern după ce a întrebat dacă mai sunt bani de salarii şi pensii, preşedintele a răspuns: “Haideţi să mai aşteptăm, poate primim răspunsuri mai convingătoare”.

Referitor la declaraţiile ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, potrivit cărora preşedintele nu este în măsură să cerea explicaţii Guvernului pe tema salariilor şi pensiilor, acesta a spus: „Iată că sunt în măsură”.

 “Nu cred că vă aşteptaţi cu un Duster în spate să vorbim despre asta”, a mai spus Klaus Iohannis, după ce tot ministrul Finanţelor i-a cerut o poziţionare faţă de Justiţie.

Atacurile preşedintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului sunt nejustificate, în contextul în care problema pensiilor şi a salariilor reprezintă atributul Executivului, iar preşedintele ar trebui să aibă o poziţie foarte clară în legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţie, în condiţiile în care există ”oameni care au stat în închisoare în mod nejustificat”, a afirmat miercuri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Guvernul şi PSD trebuie să raspundă public la două întrebări – „Ce aveti de gând cu Pilonul II de pensii” şi „Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfărşitul anului?”.

Teodorovici consideră că nu poate discuta cu preşedintele nimic până când acesta nu are o poziţie clară vizavi de justiţie.

”Aş dori să văd modul în care se poziţionează preşedintele faţă de ce se întâmplă în justiţie. Atâta timp cât în România avem oameni care au stat în închisoare în mod nejustificat, asta înseamnă că trebuie să schimbăm mecanisme, instituţii şi concepte. Din păcate, nu văd o astfel de poziţie foarte clară. Văd doar atacuri nejustificate pe zona de politică guvernamentală. PSD-ALDE au demonstrat împreună că lucrurile la nivel de Guvern se întâmplă. (…) Până nu primesc un răspuns clar vizavi de cum se poziţionează domnul preşedinte vizavi de ceea ce se întâmplă în justiţie, nu putem să discutăm de nimic altceva. Pensiile, salariile reprezintă atributul Guvernului”, a spus Teodorovici.