Klaus Iohannis știe cine va fi următorul premier: „Va fi cea mai bună decizie pentru România” (VIDEO)

Klaus Iohannis sare în apărarea Guvernului PSD + PNL. În opinia oficialului de la Palatul Cotroceni, nu este cazul de o ruptură în coaliție, din moment ce această alianță „a apărut dintr-o nevoie" pentru România. 

09 feb. 2023, 11:13
Klaus Iohannis știe cine va fi următorul premier: „Va fi cea mai bună decizie pentru România” (VIDEO)

Înainte de reuniunea de joi, de la Bruxelles, Klaus Iohannis s-a angajat că în privința viitorului premier, va lua „cea mai bună decizie pentru România”, în urma rotativei PSD – PNL, programată pentru luna mai.

„Câteodată, unii politicieni merg la televiziuni și-i ia gura pe dinainte, ca să zic așa…

Nu cred ca cineva a uitat sau nu a ințeles că această coalitie a aparut dintr-o nevoie, tara trebuie sa fie guvernabila, cu un guvern stabil in aceste vremuri tulburi. Trebuie sa avem puterea interioara sa trecem cu mai mult sau mai putin marunte, sa vedem care e interesul Romaniei.

Cand coalitia va decide sa faca o schimbare de guvern (…) in conformitate cu Constitutia, voi lua decizia care mi se va parea cea mai buna pentru Romania”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Rotativa guvernamentală între PNL și PSD ar putea fi amânată

 

Marcel Ciolacu riscă să nu mai preia funcția de premier în luna mai pentru că rotativa guvernamentală dintre PSD și PNL ar putea fi amânată. Motivul este legat de PNRR.

Protocolul încheiat între cele două partide prevede ca noul premier PSD să se instaleze la Palatul Victoria pe 25 mai, însă acest lucru ar putea fi împiedicat de această cerere de plată care trebuie depusă cel mai devreme în iunie, însă Guvernul ar putea cere o amânare până în toamnă.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat recent, că atribuțiile miniștrilor nu trebuie retrase brusc pentru că România ar pierde miliarde din PNRR.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că rotativa se va face în acest an, însă data nu este bătută în cuie.