Klaus Iohannis: Sunt convins că voi câştiga preşedinţia României, dacă voi fi desemnat candidat

Klaus Iohannis, preşedintele PNL, a răspuns marţi seara declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu şi a vorbit despre şansele pe care le are în cursa pentru mandatul prezidenţial.

05 aug. 2014, 20:12
Klaus Iohannis: Sunt convins că voi câştiga preşedinţia României, dacă voi fi desemnat candidat

Klaus Iohannis a vorbit marţi seara despre candidatura sa la preşedinţia României, declarându-se convins că va câştiga alegerile dacă Alianţa Creştin-Liberală îl va desemna candidat la scrutinul din toamnă.

Citeşte şi Klaus Iohannis: PNL a dat în JUDECATĂ Guvernul pentru că a modificat nepermis Legea alegerii preşedintelui

Îmi doresc să câştig preşedinţia României. Din momentul în care am considerat că pot să întru în această cursă am evaluat şansele şi sunt convins că dacă voi fi desemnat voi câştiga preşedinţia României. Mă bazez pe date, pe atitudinea mea, pe dorinţele oamenilor şi pe o echipă foarte bună. Întotdeauna se vorbeşte de o bătălie electorală, dar eu vreau să avem şi altceva. Vreau să prezint oamenilor gândirea mea despre cum vreau să acţioneze preşedintele şi să realaţioneze cu instituţiile statului„, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Sondajele nu sunt finalizate. Luni vom desemna candidatul la prezidenţiale

De asemenea, el s-a referit şi la declaraţiile lui Traian Băsescu privind „dezbrăcarea publică” a unora dintre candidaţi. „Mi se pare o intenţie excepţional de bună. În mod natural, preşedintele are toate informaţiile despre ce se întâmplă în România. Mi se pare corect ca la sfârşit de mandat să vină şi să spună dacă sunt informaţii interesante pentru populaţie. Eu nu am de ce să mă tem şi nu am nimic de ascuns. Dacă aşa se va întâmpla este posibil să avem surprize destul de importante pentru campania electorală„, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi Traian Băsescu: La prezidenţiale, între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, votez Iohannis, răul cel mai mic