Klaus Iohannis susține că în coaliție este numai lapte și miere: ”Uneori, PSD și PNL nu se consultă, dar nu e o catastrofă. Guvernul funcționează și ştiţi că lucrurile sunt bine gestionate”

Klaus Iohannis a declarat că PNL şi PSD încearcă să se profileze pe teme de mare actualitate, câteodată înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie, dar acest lucru nu reprezintă o "catastrofă".

21 sept. 2022, 09:35
Klaus Iohannis susține că în coaliție este numai lapte și miere: ”Uneori, PSD și PNL nu se consultă, dar nu e o catastrofă. Guvernul funcționează și ştiţi că lucrurile sunt bine gestionate”

Președintele României a subliniat marți, că atât coaliţia, cât şi Guvernul funcţionează foarte bine, chiar dacă uneori, PSD și PNL nu se consultă.

Citește și Klaus Iohannis, intervenţie în plenul ONU: Suntem martori la consecinţele dramatice ale războiului ilegal al Rusiei

„Sunt două partide mari care formează o coaliţie. Amândouă partidele încearcă să se profileze, este un lucru absolut natural în politică şi atunci se întâmplă ca un politician dintr-o parte sau din cealaltă parte să încerce să se profileze pe o temă de mare actualitate, câteodată înainte să se consulte cu partenerul de coaliţie, dar asta nu este niciun fel de catastrofă şi ştiu că mediatic este senzaţional că a zis X despre Y nu ştiu ce, în realitate coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate, haideţi să nu confundăm discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician şi guvernarea care funcţionează chiar foarte bine. Vedeţi că tot timpul există întâlniri ale coaliţiei, se discută problemele şi se rezolvă. Nota Bene: sunt de acord şi le rezolvă”, a spus Klaus Iohannis, întrebat cum vede disensiunile dintre PNL şi PSD.

Klaus Iohannis conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vizita şefului statului în Statele Unite ale Americii va include şi o deplasare joi şi vineri la San Francisco.

Citește și Iohannis dă asigurări: „Românii nu vor sta în frig la iarnă şi nici nu li se va stinge lumina”. Cum economiseşte şeful statului energie acasă