Klaus Iohannis susţine că OUG pe justiţie a fost dată corect, în ciuda referendumului din 2019: „A fost o situaţie creată de PSD”

Președintele României a promis că se va asigura că nu vor mai exist ordonanțe de urgență în domeniul justiției şi a explicat că OUG dat de guvernul Orban a fost o excepţie care nu va mai avea loc.

12 ian. 2021, 19:03
Klaus Iohannis susţine că OUG pe justiţie a fost dată corect, în ciuda referendumului din 2019: „A fost o situaţie creată de PSD”

Klaus Iohannis a dat din nou vina pe PSD pentru situaţia în care ar fi fost pus guvernul Orban, de a interveni cu OUG pe justiţie, declarând că a fost o soluţie de avarie la care executivul a fost obligat de lipsa de activitate parlamentară a social-democraţilor.

„A fost o situație excepțională. Poate credeți că mă aflu tot în campanie electorală, dar a fost o situație creată de PSD. În ultimele luni de mandat parlamentul nu a mai funcționat. Parlamentul care trebuia să modifice această lege nu a făcut-o. Cineva trebuia să o facă.

Atunci, după multe discuții de constituționalitate, Guvernul a adoptat această OUG în mod corect. Acum, cu un nou Parlament, nu vor mai exista astfel de excepții. Le-am subliniat acest lucru tot timpul. Nu se vor mai găsi justificări. Promit că nu vor mai fi OUG în domeniul Justției.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis promite că se va implica în dosarele Revoluţiei şi al Mineriadei

Președintele Klaus Iohannis susține că încrederea lui în justiția din România este nezdrucinată, chiar dacă dosare grele precum cel al Revoluției sau cel al Mineriadei bat pasul pe loc de zeci de ani..

„Mesajul meu este foarte simplu: încrederea mea în justiția română este nezdrucinată. Cunosc aceste spețe, sunt la fel de nemulțumit ca și mulți dintre români și aștept o rezolvare a tuturor acestor dosare. Eu pot să mă implic în sensul că voi solicita să fie finalizate aceste dosare.”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Dezvăluiri curajoase despre Sistemul din spatele „luptei anticorupție”. Ghidul de “Tortură” al Binomului


loading...