Klaus Iohannis transmite condoleanţe omologului etiopian şi secretarului general al ONU în urma accidentului aviatic

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său etiopian, Sahle-Work Zewde, în urma tragicului accident aviatic de duminică.

RomaniaTV.net
12 mart. 2019, 09:51
Klaus Iohannis transmite condoleanţe omologului etiopian şi secretarului general al ONU în urma accidentului aviatic

„Am aflat cu întristare despre tragicul accident aviatic din data de 10 martie şi doresc să vă transmit compasiunea mea şi a poporului român pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti. În acest moment dureros, doresc să exprim solidaritatea deplină a României cu poporul etiopian”, se arată în mesajul transmis marţi de Klaus Iohannis preşedintelui Republicii Federale Democratice a Etiopiei.

De asemenea, şeful statului român a transmis un mesaj de condoleanţe secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în contextul în care peste 20 de angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite şi-au pierdut viaţa în urma acestui accident.

„Profesioniştii dedicaţi ai ONU, provenind din toate colţurile lumii, şi-au pierdut viaţa în exercitarea misiunii lor, în slujba multilateralismului şi a binelui nostru comun”, afirmă şeful statului în mesajul transmis secretarului general al ONU.

Preşedintele României adresează, totodată, condoleanţe familiilor victimelor şi celor apropiaţi acestora.

Duminică, avionul Boeing 737 MAX 8 al Ethiopian Airlines, care zbura pe ruta Addis Abeba (Etiopia) – Nairobi (Kenya), s-a prăbuşit la puţin timp după decolare şi toate cele 157 de persoane de peste 30 de naţionalităţi aflate la bord au murit.