Klaus Iohannis va conduce şedinţa CSM de marţi. Programul preşedintelui

Președintele Klaus Iohannis va conduce marți, 6 ianuarie a.c., şedinţa CSM care are pe ordinea de zi alegerea noii conduceri a instituţiei, şi va participa, ulterior, la ceremonia de învestitură a noului şef al Statului Major General, general-locotenent cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă.

05 ian. 2015, 15:48
Klaus Iohannis va conduce şedinţa CSM de marţi. Programul preşedintelui

Administraţia Prezidenţială a informat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis va conduce marţi, 6 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, prima şedinţă din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe ordinea de zi se află prezentarea raportului de activitate a CSM pe anul 2014 şi alegerea noii conduceri a instituţiei. Principalul rol constituţional al Consiliului este acela de garant al independenţei justiţiei.

De la ora 14.00, Iohannis va participa la ceremonia de învestitură a noului şef al Statului Major General al Armatei, general-locotenent cu trei stele, domnul Nicolae-Ionel Ciucă.

Supranumit „Generalul deşertului”, Nicolae-Ionel Ciucă a condus Batalionul 26 infanterie cu care a participat la misiuni de luptă în Afganistan şi Irak, între anii 2002 – 2004, precizează Administraţia Prezidenţială.