Klaus Iohannis va decora joi PEN Club România, Consiliul Concurenţei şi pe scriitoarea Ileana Vulpescu

Preşedintele Klaus Iohannis va decora, joi, PEN Club România, la împlinirea a 95 de ani de activitate în ţară, Consiliul Concurenţei, la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare, şi pe scriitoarea şi traducătoarea Ileana Vulpescu, cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani.

16 mai 2017, 10:46
Klaus Iohannis va decora joi PEN Club România, Consiliul Concurenţei şi pe scriitoarea Ileana Vulpescu

„Ileana Vulpescu, aşa cum ştim cu toţii, este un apreciat scriitor, prozator, dramaturg, traducător. A avut o contribuţie deosebită în ceea ce priveşte Dicţionarul Explicativ al Limbii române. Această decorare vine într-un context aniversar, scriitoarea va împlini vârsta de 85 de ani. Tot joi va mai avea loc o ceremonie de decorare”, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Iohannis va decora cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler PEN Club România, la împlinirea a 95 de ani de activitate.

„PEN Club România este o asociaţie de scriitori, cu o activitate îndelungată. A fost înfiinţată în România în 1922 şi reconstituită în 1990, promovând valori importante, promovate de asemenea la nivel internaţional de PEN Internaţional, care este cea mai mare şi mai veche asociaţie a scriitorilor din lume, fondată în 1921, imediat după primul Război Mondial şi care luptă pentru libertatea cuvântului şi împotriva cenzurii”, a spus ea.

Tot joi, la Palatul Cotroceni, va fi decorat şi Consiliul Concurenţei, cu Ordinul Meritul Industrial şi Comercial, în grad de Ofiţer.

„Se împlinesc 20 de ani de activitate, perioadă în care instituţia şi-a făcut datoria cu multă responsabilitate şi profesionalism, prin promovarea valorilor concurenţei şi depistând şi sancţionând acolo unde a fost cazul şi au fost devieri de la ceea ce înseamnă procedurile de concurenţei”, a spus Dobrovolschi.