Klaus Iohannis va primi în Germania un premiu care i-a fost decernat şi Angelei Merkel

Preşedintele Klaus Iohannis va primi luni premiul Otto cel Mare pe anul 2020 din partea oraşului Magdeburg, distincţie pe care în trecut a primit-o şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 08:40
Klaus Iohannis va primi în Germania un premiu care i-a fost decernat şi Angelei Merkel

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va primi miercuri, 14 octombrie a.c., la Magdeburg, Republica Federală Germania, premiul „Otto cel Mare” („Kaiser-Otto-Preis 2020″), pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

Ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinților Mauritius și Katharina), loc simbolic, cu semnificație deosebită pentru istoria Europei, care adăpostește de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

În cadrul festivității, discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania. La ceremonie vor fi prezenți Reiner Haseloff, Premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, Ministru de Stat și Șef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum și Lutz Trűmper, Primarul general al orașului Magdeburg.

Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene. Distincția a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg.

Printre personalitățile cărora li s-a decernat până în prezent această distincţie se numără Cancelarul Germaniei Angela Merkel, fostul Preşedinte al Germaniei Richard von Weizsäcker, fostul Președinte al Letoniei Vaira Vīķe-Freiberga, precum și fostul Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini. În anul 2015, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Sondaj SOCIOPOL realizat după alegerile locale în Bucureşti. Cine sunt persoanele publice cu cea mai mare popularitate


loading...
Partenerii noștri