Iohannis: O ordonanţă de graţiere ca să-l scape pe infractorul Liviu Dragnea de puşcărie ar declanşa o criză politică fără precedent

Publicat: Joi, 29 Noiembrie 2018 07:47 // Actualizat: Vineri, 30 Noiembrie 2018 09:12 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi că adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi amnistia ar declanşa o "criză politică fără precedent". El spune că o guvernare care vrea "să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie" şi să dea legi ca "să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor" este antiromânească. Preşedintele a spus că faptul că Teodorovici este încă în funcţie arată că declaraţia sa este agreată de PSD.

Foto: presidency.ro

UPDATE Klaus Iohannis a rezumat pe Facebook mesajul de joi transmis de lsa Cotroceni. Preşedintele a avertizat că o ordonanţă de urgenţă privind graţierea, care să-l scape de condamnare pe Liviu Dragnea, va declanşa o criză politică "fără precedent".

"O ordonanță de urgență de amnistie și grațiere ca să-l scape pe infractorul Liviu Dragnea de pușcărie ar fi o catastrofă pentru România și ar declanșa o criză politică fără precedent. Fac un apel la cei din PSD care sunt lucizi să facă orice consideră pentru ca o astfel de ordonanță de urgență să iasă din discuție. Eu rămân conectat și voi face tot ce se poate face din poziția de Președinte al României pentru ca un astfel de act normativ să nu se emită", a scris Klaus Iohannis joi seară pe Facebook.

________

UPDATE Întrebat despre declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară UE, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat: ”Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem, extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD, să dea legea de amnistie şi graţiere să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze pentru care noi cu toţii am luptat decenii, atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească”.

”În orice ţară normală, un ministru care face astfel de declaraţii şi nu are acoperire politică, a doua zi pleacă. Faptul că nu a plecat mie îmi arată că asta este o abordare agreată de PSD şi acest lucru mă supără foarte tare şi cred că în acelaşi fel supără pe milioane de români. Cum poate PSD să-şi imagineze că dreptul la liberă circulaţie şi dreptul la muncă pe care l-au câştigat românii cu greu poate fi anulat doar aşa că un partid îşi doreşte nişte soluţii total ieşite din tiparele europene”, a subliniat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar fi "o catastrofă pentru România" şi ar declanşa o criză politică fără precedent.

"O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. (...) Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a amintit că graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi că acest act normativ a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu îşi doresc aşa ceva.

"Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă, însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut un apel la politicienii social-democraţi care sunt "lucizi să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern".

"Momentan, altceva decât unele declaraţii ale unor politicieni nu avem, dar eu rămân conectat şi voi face tot ce se poate face din poziţia de preşedinte pentru a nu se ajunge la o nouă situaţie de acest tip", a subliniat el.

________

UPDATE Ceremonia de promulgare a legii a început. Preşedintele Iohannis a ţinut un discurs, în care a vorbit despre iresponsabilitatea politicienilor şi guvernanţilor, care nu au făcut până acum o autostradă care să lege Moldova de restul ţării.

Klaus Iohannis, declaraţii după promulgare:

"Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe, în 2017.

Există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandnat această idee.

O astfel de ordonanţă ar fi o catastrofă pt români, ar declanşa o criză fără precedent.

Fac apel către politicienii lucizi din PSD să facă tot posibilul să nu se adopte o astfel de ordonanţă.

Mie nu poate PSD să-mi dea niciun ultimatum (despre acceptarea miniştrilor propuşi).

Am luat act cu stupefacţie despre declaraţia unui ministru PSD care ar vrea să sechestreze între graniţe românii.

Dacă asta doreşte PSD, să dea ordonanţe să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să-i sechestreze pe români în ţară, o astfel de guvernare este antiromânească.

________

Ceremonia este programată la ora 17.00. "Preşedintele Iohannis ne-a invitat să fim de faţă când va semna legea pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş A8. Va fi o scurtă ceremonie, la care au fost invitate asociaţiile care militează pentru autostrăzi în Moldova, dar şi politicieni care au iniţiat şi susţinut legea. Este o formă de recunoaştere a activităţii noastre din ultimii doi ani. Nu ne oprim aici, vom monitoriza legea bugetului pe anul viitor, care ar trebui să conţină alocările bugetare pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru toate cele trei segmente ale A8", a declarat pentru News.ro Dan Radu, reprezentant al Asociaţiei "Moldova vrea Autostradă".

La rândul său, deputatul PNL Marius Bodea, secretar al comisiei de transporturi şi infrastructură, consideră că "faptul că preşedintele Klaus Iohannis organizează acest eveniment arată că problema izolării Moldovei a devenit o problemă naţională".

"Ca iniţiator, la rândul meu, al acestei legi, cunosc foarte bine ce reprezintă această investiţie. Pur şi simplu scoate din izolare peste patru milioane de locuitori ai regiunii, redă speranţa unei vieţi decente, ajută întreaga pătură antreprenorială de aici şi opreşte hemoragia de forţă de muncă care a atins cote absolut alarmante în Moldova. După promulgarea legii, guvernul este cel care trebuie să treacă la fapte. Vom fi atenţi la fondurile care se vor aloca. Decizia politică a fost luată, nu mai merge cu jumătăţi de măsură şi cu declaraţii pompoase din partea guvernanţilor", a afirmat liberalul Marius Bodea.

Legea privind realizarea Auostrăzii Unirii, Iaşi – Târgu Mureş, a fost adoptată pe 7 noiembrie de plenul Camerei Deputaţilor. Autostrada ar urma să fie construită din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat în luna mai a anului trecut de un grup de 71 de parlamentari de la toate partidele politice, cu excepţia ALDE. Ministerul Transporturilor este desemnat drept coordonator al proiectului de investiţii. Termenul de finalizare ar fi de patru ani de la intrarea în vigoare a legii.

Iniţiatorii legii critică întârzierile Guvernului, care îşi propunea ca abia în 2021 să înceapă realizarea studiilor de fezabilitate pentru această autostradă.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la sfârşitul lunii trecute, o întâlnire cu o delegaţie a asociaţiilor "Moldova Vrea Autostradă", "Împreună pentru A8" şi "Pro Infrastructura". El spunea atunci că, în pofida susţinerii Comisiei Europene şi a disponibilităţii fondurilor europene, nu există voinţă la nivel guvernamental pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni.

Reprezentanţii celor trei asociaţii i-au înmânat atunci preşedintelui României un memoriu cu privire la autostrăzile Moldovei, document care cuprinde parcursul acţiunilor societăţii civile, corespondenţa cu autorităţile responsabile, dar şi aspecte de ordin istoric, tehnic, economic, geostrategic şi social.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Autostrăada Iaşi-Târgu Mureş autostrăzi Klaus Iohannis
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 nov 21:38
Răspunde | Votează email 0 email
dupa DIR
“Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a anunţat luni că a decis încetarea activităţilor sale în Turcia, la câteva zile după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să divizeze şi să destrame naţiuni, transmite Reuters, citată de Agerpres. Fundaţia a explicat că a fost ţinta unor ”acuzaţii lipsite de temei” în media turce, ceea ce îi face imposibilă continuarea activităţii sale.
Fundaţia a fost vizată şi de o anchetă recentă a Ministerului de Interne turc, care a încercat să demonstreze o legătură între această organizaţie şi protestele masive din zona parcului Gezi din Istanbul din urmă cu cinci ani.
”Aceste eforturi nu sunt noi şi sunt în afara realităţii”, a precizat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, anunţând că va cere lichidarea judiciară şi îşi va dizolva operaţiunile în cel mai scurt timp posibil.
Unul din fondatorii săi în Turcia, Hakan Altinay, s-a aflat în lotul de 13 persoane reţinute în urmă cu zece zile, sub acuzaţia că l-au sprijinit pe activistul încarcerat Osman Kavala într-o tentativă de răsturnare a guvernului prin proteste de masă.
Într-un discurs rostit săptămâna trecută, Erdogan a făcut o legătură între cei arestaţi şi Soros.
Potrivit AFP, Osman Kavala, o figură proeminentă a societăţii civile din Turcia, este încarcerat de peste un an, fiind suspectat de autorităţi că a finanţat manifestaţiile antiguvernamentale din 2013 şi de legături cu puciul eşuat din 2016.
”Cine se află în spatele lui (Osman Kavala)? Celebrul evreu ungur Soros. Acest individ trimite oameni în toată lumea pentru a diviza şi destrăma naţiuni şi foloseşte banii mulţi pe care îi are în acest scop”, a declarat Erdogan miercurea trecută la Ankara.
”În acelaşi fel, reprezentantul lui în Turcia (…) îşi foloseşte mijloacele pentru a-i susţine pe cei care încearcă să des
30 nov 09:33
Răspunde | Votează email 0 email
ha,ha,ha
Zise infractorul de la Cotroceni, cel cu ca. 40 de dosare penale, cel care a furat case cu acte false! Un mincinos notoriu!
30 nov 02:22
Răspunde | Votează email -1 email
Leahu Sorin
Dragnea un lache lovit de Alzheimer mult prea devreme in viata, tremura cand merge, are privirea ratacita.. uite cum ajunge omul cand se viseaza prea mult dictator si nu-i iese
29 nov 20:32
Răspunde | Votează email 1 email
marcu s.
iohannis este cel mai slab președinte pe care l-a avut România vreodată! El nu e penal ? Este un JEFUITOR al acestei țări, ca primar, ca președinte al FDGR și ca președinte al acestei țări pline de iresponsabili care i-au dat votul!
29 nov 19:27
Răspunde | Votează email -3 email
luminescu eminescu
Teodorovici (dupa nume pare sovietic de origine), ministrul de finante vrea sa-i comdamne pe romanii cei mai muncitori si cei mai destepti, la sclavie in folosul gastii PSD-iste care sunt continuatorii comunistilor lui Iliescu veniti la putere printro lovitura de stat.Au realizat ca la viteza actuala de emigrare a romanilor muncitori si destepti in nu prea multi ani tara va ramane numai cu pensionari, hoti si politruci. Nu vor mai avea de unde sa fure munca altora si vor trebui fie sa munceasca ei insisi or sa fure unul de la altul.
29 nov 12:01
Răspunde | Votează email -1 email
oamenicasobolani
Și cine va primi contractul?


S.C. TELDRUM S.A. | Construim pentru viitor !
teldrum.ro/
Diese Seite übersetzen
Construim pentru viitor !


...?
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H