Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe, în urma cutremurului devastator din Turcia. Mesajul oficialului de la Cotroceni

România se mobilizează în continuare, pentru a sprijini victimele dezastrului din Turcia. Autoritățile de la București au trimis echipe de salvare, care intervin la foc automat pentru extragerea oamenilor aflați sub dărâmături. De asemenea, țara noastră contribuie și în plan simbolic, în urma tragediei. Klaus Iohannis a transmis în scris condoleanțe.

08 feb. 2023, 13:25
Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe, în urma cutremurului devastator din Turcia. Mesajul oficialului de la Cotroceni

Update, 13:30

 

Klaus Iohannis a semnat marți după-amiază în cartea de la Ambasada Turciei, prin care a transmis condoleanțe, în urma tragediei provocate de cutremurul uriaș:

„Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către toți cei afectați de cutremurele catastrofale din Turcia. În numele României și al cetățenilor români, am semnat astăzi în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei din București. Suntem solidari cu poporul turc, iar salvatorii noștri și personalul medical se află deja la locul dezastrelor pentru a căuta și ajuta supraviețuitorii. Le transmitem însănătoșire grabnică persoanelor rănite și dorim poporului turc să găsească puterea de a depăși aceste momente dramatice”, a transmis Klaus Iohannis pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 

Știrea inițială, 10:54

 

 

Klaus Iohannis va semna în cartea de condoleanțe de la Ambasada Turciei la București, în urma cutremurului de 7,8 grade pe scara Richter. Orice român o poate face. De asemenea, cetățenii pot sprijini victimele prin donații.

România se mobilizează în continuare, pentru a sprijini victimele dezastrului din Turcia. Autoritățile de la București au trimis echipe de salvare, care intervin la foc automat pentru extragerea oamenilor aflați sub dărâmături. De asemenea, țara noastră contribuie și în plan simbolic, în urma tragediei.

Marți după-amiază, Amabasada Turciei la București a deschis o carte de condoleanțe în memoria victimelor cutremurului de luni, 6 februarie, de 7,8 grade pe scara Richter.

În cartea de condoleanțe deja au scris câteva rânduri diplomații din Turcia și alte state cu ambasade în țara noastră. De asemenea, cetățeni străini și-au transmis gândurile în urma nefericitului eveniment. Oricine dorește să-și aducă omagiile o poate face în zilele următoare, la Ambasada Turciei din Calea Dorobanților nr. 72.

Printre cei care vor transmite condoleanțe în scris, în cartea de la Ambasadă, se va număra și președintele Klaus Iohannis. Președintele României se va deplasa meircuri, de la ora 12:00, în Calea Dorobanților, pentru gestul simbolic.

 

Marcel Ciolacu a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la ambasada Turciei

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a semnat, miercuri, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti în memoria victimelor cutremurelor din această ţară:

„Am semnat astăzi în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei ţări. L-am asigurat pe excelenţa sa, domnul ambasador Ozgur Kivanc Altan, de solidaritatea noastră deplină şi am transmis condoleanţe pentru familiile îndoliate şi adânca noastră compasiune pentru toate persoanele afectate de acest dezastru natural”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El i-a mulţumit reprezentantului comunităţii turce din Parlament, Iusein Ibram, pentru că i-a fost alături „în spiritul strânselor legături de prietenie care unesc popoarele noastre”.

Românii vor putea semna în cartea de condoleanțe până la finalul săptămânii.

 

Românii pot sprijini victimele cutremurului din Turcia

 

În urma tragediei, Ambasada Turciei împreună cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci au inițiat o campanie de strângere de fonduri și obiecte de prim-ajutor care vor fi donate Autorității pentru Managementul Dezastrelor Naturale din Turcia.

În acest sens, a fost făcută și o listă cu produse necesare în această perioadă: haine groase, saltele, corturi, lanterne, termosuri, baterii, produse de igienă și produse pentru bebeluși.

Mai multe detalii despre punctele de donații pot fi obținute la telefon +40 730 360 129 sau la adresa de e-mail [email protected]