Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID este „o chestiune de securitate naţională”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că vaccinarea anti-COVID-19 este "o chestiune de securitate naţională". De aceea, şeful statului a anunţat că a convocat pentru luni la Cotroceni o şedinţă cu ministrul Apărării, ministrul de Interne și cu ministrul Sănătății pentru a discuta despre vaccinarea împotriva Covid-19.

20 nov. 2020, 15:37
Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID este „o chestiune de securitate naţională”
Klaus Iohannis e încrezător în revenirea economiei

Vaccinarea anti-COVID

este o chestiune de securitate naţională, a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat – moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate.

Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a spus şeful statului.

 

Vaccinarea anti-COVID în România. Şedinţă la Cotroceni

Klaus Iohannis a anunţat că a convocat mai mulţi miniştrii luni la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre vaccinarea anti-COVID-19, pe care o consideră „chestiune de securitate naţională”. Întâlnirea va avea loc luni şi vor participa miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne.

„În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Pandemie de COVID-19. Klaus Iohannis, anunţ despre vaccinul UE

 

BILANŢ CORONAVIRUS 20 NOIEMBRIE. Peste 9.000 de cazuri pozitive şi 160 de decese în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat astăzi, 20 noiembrie, un număr de 9.272 de infectări şi 160 de decese.

Până astăzi, 20 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 278.676 de pacienți au fost declarați vindecați.

sursa foto: Facebook – Spitalul Victor Babeş Timisoara

BILANŢ CORONAVIRUS 20 NOIEMBRIE. 160 de decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 9.756 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.11.2020 (10:00) – 20.11.2020 (10:00) au fost raportate 160 de decese (104 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.548. Dintre acestea, 1.139 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.844.732 teste. Dintre acestea, 36.453 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.299 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.154 la cerere.

Citeşte şi: Incidenţa CORONAVIRUS la 20 noiembrie. Ilfovul se apropie de incidenţă 8 la mia de locuitori