Klaus Iohannis: Strategia de Apărare trebuie să-şi continue calea deşi viaţa politică e un pic mai agitată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la începutul consultărilor cu reprezentanţii partidelor politice din coaliţia de guvernare, că Strategia pentru Apărare trebuie să-şi continue calea, pentru a fi finalizată în timp util, chiar dacă viaţa politică "e un pic mai agitată".  

08 iun. 2015, 15:34
Klaus Iohannis: Strategia de Apărare trebuie să-şi continue calea deşi viaţa politică e un pic mai agitată

Klaus Iohannis le-a mulţumit liderilor PSD, UNPR şi PC că au dat curs invitaţiei sale, precizând că a ţinut să le prezinte personal „câteva elemente din prima variantă a Strategiei de Apărare, document de importanţă naţională”.

Citeşte şi: CONSULTĂRI la Cotroceni. Victor Ponta, faţă-n faţă cu Iohannis. PNL, în runda a doua

„Chiar dacă în această etapă viaţa politică e un pic mai agitată, am considerat că un document de o astfel de importanţă trebuie să-şi continue calea pentru a fi finalizat în timp util”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului le-a cerut celor prezenţi să-i prezinte idei privind această strategie.

„Mulţumesc că v-aţi făcut timp, cu toate că în Parlament a fost mult de lucru astăzi, dar am ţinut să vă prezint personal documentul numit Strategia Naţională de Apărare, un document de o importanţă foarte mare şi care trebuie, după părerea mea, să îşi continue parcursul şi să fie adoptat încă în această sesiune a Parlamentului„, a declarat Klaus Iohannis.

La consultări au fost prezenţi premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, dar şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi cel al Agriculturii, Daniel Constantin, preşedintele PC.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS s-a răzgândit: cheamă separat Opoziţia la consultări. PNL a ameninţat cu BOICOTUL

Totodată, la consultări au fost prezenţi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu şi Laurenţiu Ştefan. După consultările cu PSD, UNPR şi PC, urmează cele cu PNL, UDMR şi cu Grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale.