Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II: „Lucrurile vor fi mai grave” VIDEO

Președintele Klaus Iohannis va efectua sâmbătă, 28 martie, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” Otopeni, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 06:57

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, după ce a vizitat spitalul militar de campanie amenajat în curtea Institutului de Geriatrie „Ana Aslan” de lângă Bucureşti, că după ce criza sanitară va trece autorităţile vor face „o evaluare la sânge” a sistemului sanitar românesc. Iohannis a spus că autorităţile continuă să se pregătească pentru a face faţă cazurilor de Covid-19 şi a cerut populaţiei să păstreze distanţa socială. „Din păcate, şi asta ne-o spun experţii, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toţii că şi statul se pregăteşte din ce în ce mai bine”, a mai spus Iohannis.

 
 
„Este impresionant ce au reuşit militarii şi personalul medical militar să realizeze în puţine zile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore va primi toate acreditările şi va intra în funcţiune. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările pentru a face faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii şi unui dezastru”, a afirmat preşedintele Iohannis, sâmbătă, la finalul vizitei făcute la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secţie externă a Spitalului Militar Central.
 
El a dat asigurări că „suntem pregătiţi, dar vom lua toate măsurile pentru a fi şi mai bine pregătiţi”.
 

Klaus Iohannis va vizita, începând cu ora 12:00, spitalul de campanie realizat pentru a fi folosit în contextul pandemiei de coronavirus.

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua sâmbătă, 28 martie a.c., începând cu ora 12:00, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, transmite Administraţia Prezidenţială. 

Coronavirusul a făcut 26 de decese în România

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns vineri la 1292 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 263 de persoane, fiind cel mai mare număr înregistrat de la declanşarea epidemiei în România. Un număr de 32 de pacienţi se află la ATI, starea a 24 dintre ei fiind gravă.

Potrivit digi24, un medic din Bucureşti ar putea fi cel de-al 27-lea pacient mort din cauza coronavirusului. Este vorba despre șefa Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Gerota. „Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat. Este în stare critică, dar este în viaţă. Acum am primit cert confirmarea!”, a transmis Raed Arafat jurnaliştilor de pe grupul oficial de comunicare.

Doctorița avea doar 40 de ani și nu avea morbidități. La Spitalul Gerota a fost internat ofițerul MAI, angajat la Primăria Sectorului 4, și care nu le-a spus medicilor că a fost în Israel.

Al 26-lea deces vine din Timiş. Este un bărbat de 65 de ani, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare. „Bărbat în vârstă de 65 ani, din județul Timiș, cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare.

În data de 10.03.2020 se internează la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, iar din data de 25.03.2020 se află intubat în secția de ATI. În data de 27.03.2020 a fost confirmat pozitiv la COVID-19. În aceeași dată a decedat. Și în acest caz s-a declanșat ancheta epidemiologică pentru a fi instituite măsurile necesare”, transmite GCS.