Klaus Iohannis, vizită la Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”. „Sunt impresionat. Avem soluţii noi, inovatoare”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical "Bucureştii Noi". Este vorba despre un centru de spitalizare pentru persoane non critice, creat la iniţiativa Auchan Retail Romania împreună Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 08:57
Klaus Iohannis, vizită la Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”. „Sunt impresionat. Avem soluţii noi, inovatoare”

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis
    • O hală a fost amenajată pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte uşoare. Este totul special amenajat aici, este o faciltiate total atipică într-un spaţiu gândit pentru un depozit sau magazin. Prin iniţativă privată, s-a realizat practic un fel de spital.
    • Vreau să spun că apreciez foarte mult această inţiativă privată. Iniţiatorii sunt Auchan şi Leroy Merlin. Multe Ong-uri au venit cu bani, cu muncă. 
    • Sunt impresionat. Avem soluţii noi, inovatoare.
    • Această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Firmele private şi ONG-urile au organizat totul, dar practică Institutul Matei Balş şi IGSU va gestiona tot ce se va întâmpla aici. DSU a fost implicat în coordonare şi în amenajare şi va coordona în continuare modul în care funcţionează această facilitate.
    • Ţin să mulţumesc tututor celor care s-au implicat aici şi firmelor şi persoanelor private şi ONG-urile.
    • Înţeleg că şi ceva similar se va găsi şi în altă parte din ţară. 
    • Sunt bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înţeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemiei şi ne bucurăm cu toţii când vedem că şi oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu ajutor practic şi binevenit.

Cele două companii au pus la dispoziție un spațiu de 7.500 metri pătraţi în Bucureștii Noi. Clădirea aparţine Leroy Merlin şi este situată pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia. 

Spaţiul a fost transformat într-un centru de centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus. Cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului, conform Libertatea.

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact.

Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi. Zilele trecute, peste 100 de motociclisti de la Bikers for Humanity Romania si angajati de la Auchan si Leroy Merlin au montat cele 350 de paturi de la Ikea, instalate în cadrul acestei Unităţi, anunţa Melania Medeleanu, de la Asociaţia Zi de Bine, care s-a implicat, de asemenea, în acest proiect.

Şi Orange a susținut unitatea de suport medical Bucureștii Noi, prin instalarea a 11 puncte de acces Wi-Fi și o soluție de acces dedicat la internet, securizată prin pachetul Business Internet Security.

Klaus Iohannis: România are la dispoziţie peste un miliard de euro în lupta împotriva coronavirus