Klaus Iohannis: Vocea societăţii civile e prea mică. Felul în care actuala putere îşi ia puterea e unul primitiv

Publicat: Marţi, 19 Martie 2019 18:48 // Actualizat: Marţi, 19 Martie 2019 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis își dorește ca vocea societății civile și a ONG-urilor să fie tot mai puternică. Președintele acuză că actuala putere este ”una primitivă” și că ”ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei”.

Foto: presidency.ro

”Vocea ONG și a societății civile e prea mică. Politicul a mobilizat multă energie în societate. Să ne amintim de valul imens de proteste de după OUG 13, care ne-a propulsat în exemplu pozitiv în întrega lume. Suntem încă în faza în care pentru mobilizare e nevoie de un input foarte puternic. Eu vreau să fie agilă și implicată și când inputul nu e atât de negativ și de puternic. Am avut vârfuri și perioade mai liniștite.

Pe mine mă ajută foarte mult această implicare. Eu sunt președintele care trebuie să aibă o relație potrivită între stat și societate, între entitățile statului. Pentru o societate care funcționează bine, partea de ONG trebuie să fie foarte puternică pentru a contrabalansa dorința statului și a partidelor de a-și aroga multă putere.

Felul în care actuala putere își ia puterea e unul primitiv. Ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei. Cu cât e mai puternică, mai organizată, mai vocală, cu atât e mai bine. Au fost multe faze în care nu doar m-am bazat pe ce face societatea civilă, ci am colaborat foarte bine.”, a spus Klaus Iohannis.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis proteste PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mar 19:51
Răspunde | Votează email 1 email
S-o ros...
Societatea civila a lui "Soros", cu 600 de ONG-uri (23.000 oameni), cu Reset Romania (140.000 de tineri IT, platiti de Ambasade), cu 40.000 de masoni si acoperiti ai Serviciilor ? Nu, Societatea civila va aparea curand. Dar nu te grabi ...
1
EUR
4.7787
RON
29 Jan
noapte 2 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H