Klaus Iohannis: Vocea societăţii civile e prea mică. Felul în care actuala putere îşi ia puterea e unul primitiv

Klaus Iohannis își dorește ca vocea societății civile și a ONG-urilor să fie tot mai puternică. Președintele acuză că actuala putere este ”una primitivă” și că ”ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei”.

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 16:48
Klaus Iohannis: Vocea societăţii civile e prea mică. Felul în care actuala putere îşi ia puterea e unul primitiv

”Vocea ONG și a societății civile e prea mică. Politicul a mobilizat multă energie în societate. Să ne amintim de valul imens de proteste de după OUG 13, care ne-a propulsat în exemplu pozitiv în întrega lume. Suntem încă în faza în care pentru mobilizare e nevoie de un input foarte puternic. Eu vreau să fie agilă și implicată și când inputul nu e atât de negativ și de puternic. Am avut vârfuri și perioade mai liniștite.

Pe mine mă ajută foarte mult această implicare. Eu sunt președintele care trebuie să aibă o relație potrivită între stat și societate, între entitățile statului. Pentru o societate care funcționează bine, partea de ONG trebuie să fie foarte puternică pentru a contrabalansa dorința statului și a partidelor de a-și aroga multă putere.

Felul în care actuala putere își ia puterea e unul primitiv. Ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei. Cu cât e mai puternică, mai organizată, mai vocală, cu atât e mai bine. Au fost multe faze în care nu doar m-am bazat pe ce face societatea civilă, ci am colaborat foarte bine.”, a spus Klaus Iohannis.