Klaus Iohannis: Nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere de comisar european

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că îi vare cere preşedintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să repingă propunerea PSD de comisar european din partea României și să aștepte o propunere a viitorului guvern.

RomaniaTV.net
17 oct. 2019, 12:47
Klaus Iohannis: Nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere de comisar european

„Este din partea noastră, din păcate, un blocaj, care se numeşte Guvernul Dăncilă. (…) Eu o să mă opun ferm la aşa ceva, pentru că un guvern care a fost demis de drept în Parlamentul României nu poate să facă propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei, în care, cu certitudine, acest guvern nu va avea niciun rol”, a declarat joi Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a menţionat că nu va discuta cu oficialii de la Bruxelles despre propuneri pentru postul de comisar.

„Dar îi voi spune foarte clar doamnei preşedinte ales (Ursula von der Leyen – n.r.) că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie şi acceptată”, a adăugat preşedintele.

Președintele Klaus Iohannis participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, subiectele aflate pe agendă fiind viitorul buget multianul al UE pentru perioada 2021-2027, ultimele evoluții privind retragerea Marii Britanii din UE, precum și relația cu Turcia.