Klaus Iohannis: „Voi convoca săptămâna viitoare o şedinţă CSAT pentru situaţia din zona Mării Negre”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre situaţia din zona Mării Negre.

22 apr. 2021, 19:24
Klaus Iohannis: „Voi convoca săptămâna viitoare o şedinţă CSAT pentru situaţia din zona Mării Negre”

Marți, 27 aprilie 2021, începând cu ora 16:00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, Klaus Iohannis.

„Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat joi şeful statului.

El a catalogat situaţia din zonă „îngrijorătoare”.

Klaus Iohannis: „Suntem extrem de îngrijoraţi, dar situaţia este atent evaluată”

„Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre cu accent special pe zona de graniţă de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă.

Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse tematici referitoare la:

– Starea de securitate în regiunea Mării Negre. Implicații pentru România;

– Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Citeşte şi: Florin Cîţu afirmă că este posibilă modificarea Codului Administrativ pentru ca persoanele cu decizii de colaborare cu Securitatea să nu mai poată ocupa funcţii publice


loading...